Reseptit

Suklaa-sitruunaleivokset

11.4.2014 Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Jorma Marstio

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

pohja:

4 munaa
1.5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 ps pussi (120 g) rouhittua taloussuklaata

kostuttamiseen:

1.5 dl laimennettua ja makeutettua sitruunamehua (osa voi olla sitruslikööriä) tai kylmää makeutettua kahvijuomaa

täyte:

6 liivatelehteä
Kylmää vettä
1 prk (340 g) sitruunatahnaa (lemon curd)
250 g maitorahkaa
2.5 dl vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta
1 sitruunan mehu

koristeeksi:

sitruunankuorisuikaleita tai suklaarouhetta tai muita suklaakoristeita

Valmistusohje

Raikkaan sitruunan ja täyteläisen suklaan makuliitto pääsee oikeuksiinsa suklaa-sitruunaleivoksissa. Suklaa-sitruunaleivoksen täytteessä on raikasta sitruunatahnaa lemon curdia.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos siivilän läpi muna-sokerivaahdon joukkoon. Lisää suklaarouhe ja sekoita kaikki aineet varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.

Levitä taikina öljytyn leivinpaperin päälle pellille. Paista 200 asteen uuninlämmössä noin 10 minuuttia. Kumoa levy sokeroidun leivinpaperin päälle ja irrota paistopaperi.

Pane liivatelehdet kylmään veteen turpoamaan noin viideksi minuutiksi. Sekoita sitruunatahna maitorahkan joukkoon. Vatkaa vanilliinikastike kovaksi vaahdoksi. Sekoita vanilliinivaahto maustetun maitorahkan joukkoon.

Purista liivatelehdistä vesi pois. Kuumenna sitruunamehu ja liuota liivatelehdet siihen. Lisää liivateliuos ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen muiden täyteaineiden joukkoon.

Pidä jääkaapissa, kunnes täyte alkaa hyytyä. Leikkaa pohjalevy terävällä veitsellä kahteen osaan ja tasoita levyjen reunat tarvittaessa. Nosta toinen kakkulevy tasaiselle alustalle ja
kostuta levy sitruunamehulla tai kahvilla. Levitä täyte levylle tasaiseksi kerrokseksi. Nosta toinen kakkulevy päälle ja kostuta sekin. Anna hyytyä jääkaapissa. Leikkaa kakku terävällä veitsellä leivoksiksi. Koristele leivokset kiehautetuilla sitruunakuorisuikaleilla tai suklaarouheella tai muilla suklaakoristeilla.

Kommentit (1)

Aivan ihana,sussasulava kokonaisuus ja perhessämme erittäin suosittu herkku 🙂 Kiitos ohjeesta. Ponkot täynnä suklaa-sitruunaleivoksia on mukava köllötellä ja pieruja rupsutella <3




0



0

Aivan ihana,sussasulava kokonaisuus ja perhessämme erittäin suosittu herkku 🙂 Kiitos ohjeesta. Ponkot täynnä suklaa-sitruunaleivoksia on mukava köllötellä ja pieruja rupsutella <3




0



0

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *