746462-suklaa-vadelmakakku.jpg
Reseptit

Suklaa-vadelmakakku

Suklaa-vadelmakakun tarjoaminen ei voi mennä vikaan! Parhaimman lopputuloksen saat, kun paistat kakkua siten, että se jää keskeltä sopivan meheväksi.
Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

14

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 125 g voita tai margariinia
  • 200 g taloussuklaata
  • 3 munaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 125 g mantelirouhetta

Pinnalle

  • 250 g pakastevadelmia
  • 3 dl vettä
  • 1.5 dl hyytelösokeria

Valmistusohje

Sulata rasva. Paloittele suklaa rasvan joukkoon ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vaahto varovasti nostelemalla rasvasuklaaseoksen joukkoon.

Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja mantelirouhe keskenään. Lisää jauhoseos muiden aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Voitele irtopohjavuoan reuna ja peitä vuoan pohja leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan ja paista sitä 175 asteen uuninlämmössä noin puoli tuntia. Kakku saa jäädä keskeltä vähän kosteaksi. Anna kakun jäähtyä vuoassa.

Levitä jäiset vadelmat jäähtyneen kakun pinnalle. Kuumenna vesi ja lisää hyytelösokeri. Lusikoi vähän jäähtynyt hyytelösokeriseos vadelmien päälle. Anna seistä jonkin aikaa ennen kuin irrotat vuoan reunan ja nostat kakun tarjolle.

Vihje

Jos valmis mantelirouhe tuntuu liian karkealta, sitä voi jauhaa hienommaksi monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa.

X