Reseptit

Suklaablinit

Nyt paistetaan makeita blinejä! Nämä blinit saavat makua suklaasta. Lämpimät suklaablinit syödään jäätelön ja suklaakastikkeen kera.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Taikina

  • 1 dl maitoa
  • 60 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus vähintään 70 %)
  • 3 rkl ranskankermaa
  • 3 keltuaista
  • 3 valkuaista
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 3 rkl tattarijauhoja
  • 1 rkl tomusokeria
  • ripaus suolaa
  • 50 g voita sulatettuna

Lisäksi

  • 1/2 l suklaista jäätelöä
  • 2 dl valmista suklaakastiketta

Valmistusohje

Suklaablinit tehdään näin:

Suklaablinit saavat jälkiruoan maun  tummasta suklaasta, ranskankermasta ja kananmunavalkuaisista. Tällä ohjeella teet 6 isoa tai 12 pientä suklaabliniä.

1. Lämmitä maito kattilassa kiehumapisteeseen. Nosta kattila syrjään ja lisää paloiteltu suklaa joukkoon. Sekoita, kunnes seos on tasaista.

2. Lisää joukkoon samalla sekoittaen ranskankerma ja keltuaiset. Vaahdota erikseen valkuaiset. Lisää taikinan joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet vuorotellen voisulan (2 rkl) kanssa. Käytä loppu rasva paistamiseen. Kääntele taikinaan varovaisesti nostellen valkuaisvaahto.

3. Paista taikinasta blini- tai ohukaispannulla voisulassa paksuhkoja lettuja.

4. Tarjoile jälkiruokablinit lämpiminä jäätelön ja suklaakastikkeen kera.

Maista myös näitä suklaisia herkkuja:

188505-suklaaletut.jpg

Suklaaletut

gluteenittomat suklaaletut ja suklaakinuski

Gluteenittomat herkkuletut ja suklaakinuski

985781-kirsikka_suklaapannukakku,590.jpg

Kirsikka-suklaapannukakut

Kotiliesi.fi: Kahden suklaan letut

X