
Suklaablinit
Nyt paistetaan makeita blinejä! Nämä blinit saavat makua suklaasta. Lämpimät suklaablinit syödään jäätelön ja suklaakastikkeen kera.
Ainekset
Taikina
- 1 dl maitoa
- 60 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus vähintään 70 %)
- 3 rkl ranskankermaa
- 3 keltuaista
- 3 valkuaista
- 1 dl vehnäjauhoja
- 3 rkl tattarijauhoja
- 1 rkl tomusokeria
- ripaus suolaa
- 50 g voita sulatettuna
Lisäksi
- 1/2 l suklaista jäätelöä
- 2 dl valmista suklaakastiketta
Valmistusohje
Suklaablinit tehdään näin:
Suklaablinit saavat jälkiruoan maun tummasta suklaasta, ranskankermasta ja kananmunavalkuaisista. Tällä ohjeella teet 6 isoa tai 12 pientä suklaabliniä.
1. Lämmitä maito kattilassa kiehumapisteeseen. Nosta kattila syrjään ja lisää paloiteltu suklaa joukkoon. Sekoita, kunnes seos on tasaista.
2. Lisää joukkoon samalla sekoittaen ranskankerma ja keltuaiset. Vaahdota erikseen valkuaiset. Lisää taikinan joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet vuorotellen voisulan (2 rkl) kanssa. Käytä loppu rasva paistamiseen. Kääntele taikinaan varovaisesti nostellen valkuaisvaahto.
3. Paista taikinasta blini- tai ohukaispannulla voisulassa paksuhkoja lettuja.
4. Tarjoile jälkiruokablinit lämpiminä jäätelön ja suklaakastikkeen kera.
Maista myös näitä suklaisia herkkuja:
Kotiliesi.fi: Kahden suklaan letut
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous