Reseptit

Suklaafondant

Kinuskikastikkeella päällystetty, sisältä valuva suklaafondant on täydellinen päätös tunnelmalliselle aterialle.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 200 g tummaa suklaata
  • 200 g voita
  • 200 g tomusokeria
  • 3 isoa munaa tai 4 pientä munaa
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • ½ dl likööriä tai appelsiinimehua

Valmistusohje

1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa munat joukkoon yksitellen. Sulata paloiteltu suklaa mikron keskiteholla välillä sekoittaen. Lisää taikinaan ensin kuivat aineet, sitten sula suklaa ja lopuksi likööri tai appelsiinimehu.

2. Voitele hyvin isot muffinivuoat. (Kuvan fondant on paistettu korkeareunaisessa silikonisessa muffinivuoassa.)

3. Kypsennä fondantit 180-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Tarkista kypsyys. Fondantin pitäisi olla reunoiltaan kypsynyt, mutta jäädä keskeltä pehmeän suklaiseksi. Jatka kypsennystä tarvittaessa. Jos paistat fondantit matalissa muffinivuoissa, riittää 9–10 minuutin paistoaika.

4. Tarjoa fondantit haaleaksi jäähtyneinä vaniljajäätelön tai karamellikastikkeen kanssa.

Suklaajälkiruokia ei voi vastustaa:

Mustaherukka_suklaaleivokset

Mustaherukka-suklaafondant

840429-suklaafondant_pakarinen.jpg

Espressolla maustettu suklaafondant

suklaafondant ja viikunat

Suklaafondant

Kotiliesi.fi: Tahmea suklaakakku

X