Suklaafondant
Kinuskikastikkeella päällystetty, sisältä valuva suklaafondant on täydellinen päätös tunnelmalliselle aterialle.
Ainekset
- 200 g tummaa suklaata
- 200 g voita
- 200 g tomusokeria
- 3 isoa munaa tai 4 pientä munaa
- 1½ dl vehnäjauhoja
- 2 rkl kaakaojauhetta
- ½ dl likööriä tai appelsiinimehua
Valmistusohje
1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa munat joukkoon yksitellen. Sulata paloiteltu suklaa mikron keskiteholla välillä sekoittaen. Lisää taikinaan ensin kuivat aineet, sitten sula suklaa ja lopuksi likööri tai appelsiinimehu.
2. Voitele hyvin isot muffinivuoat. (Kuvan fondant on paistettu korkeareunaisessa silikonisessa muffinivuoassa.)
3. Kypsennä fondantit 180-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Tarkista kypsyys. Fondantin pitäisi olla reunoiltaan kypsynyt, mutta jäädä keskeltä pehmeän suklaiseksi. Jatka kypsennystä tarvittaessa. Jos paistat fondantit matalissa muffinivuoissa, riittää 9–10 minuutin paistoaika.
4. Tarjoa fondantit haaleaksi jäähtyneinä vaniljajäätelön tai karamellikastikkeen kanssa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous