Reseptit

Suklaafondant ja vaniljajäätelöä

19.3.2020 Teksti: Anna Grotenfelt-Paunonen Kuvat: Mirva Kakko/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos
Suklaafondant on suussa sulava herkku, jolla on vaikeasti valmistettavan jälkiruoan maine. Ole tarkka paiston kanssa, niin hurmaat vaativimmankin herkkusuun. Leivonnaisen tulee olla vielä valuva sisältä. Tarjoa suklaafondat lämpimänä vaniljajäätelön kera.

Ainekset

Suklaafondant:

100 g voita
100 g sokeria
40 g mantelijauhetta
40 g vehnäjauhoja
80 g tummaa suklaata
3 valkuaista
1 rkl juoksevaa hunajaa

Vaniljajäätelö:

3 vaniljatankoa
14 dl maitoa
350 g sokeria
75 g glukoosia
430 g creme fraichea

Valmistusohje

1. Ruskista voi hitaasti kattilassa ja anna sen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

2. Yhdistä sokeri, mantelijauhe ja vehnäjauhot. Sulata suklaa ja lisää se kuiviin aineisiin.

3. Vatkaa valkuaisten rakenne rikki haarukalla. Lisää valkuainen ja hunaja suklaataikinan joukkoon.

4. Lisää ruskistettu voi taikinaan voimakkaasti vatkaten. Laita taikina hetkeksi kylmään jähmettymään.

5. Pursota taikina neljään uuninkestävään kuppiin niin, että kupit tulevat puolilleen. Viilennä fondantit jääkaappikylmiksi.

6. Paista fondanteja 180-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Fondantin sisuksen tulee olla keskeltä valuva. Tarjoa suklaafondant lämpimänä vaniljajäätelön kera.

Vaniljajäätelö: 

1. Leikkaa vaniljatangot pitkittäin kahtia ja kaavi siemenet tangon sisältä.

2. Lisää tangot ja siemenet maitoon. Kuumenna maito kiehuvaksi. Nosta kattila pois levyltä ja anna vaniljatankojen ja siementen hautua maidossa jonkin aikaa. Poista tangot.

3. Vatkaa keltuaiset, sokeri ja glukoosi tasaiseksi. Lisää joukkoon vaniljamaito.

4. Kaada seos kattilaan ja kiehauta seos niin, että massa sakenee. Nosta kattila pois levyltä ja lisää joukkoon creme fraiche.

5. Kaada massa jäätelökoneeseen ja anna koneen käydä 30 minuuttia. Tai laita jäätelömassa pakastimeen ja sekoita jäätyvää massaa tasaisin väliajoin, kunnes se jäätyy.

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme