Reseptit

Suklaafondant toffeesydämellä

Suklaafondant toffeesydämellä on hurmaava päätös juhla-aterialle. Kun kuumaan kakkuseen iskee lusikan, sisältä paljastuu pehmeän valuva sisus. Herkun täydentää suklaa-toffeesydän.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Suklaafondant toffeesydämellä hurmaa juhla-aterialla.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Suklaafondant toffeesydämellä

  • 100 g voita
  • 100 g tummaa suklaata
  • 3/4 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl tummaa kaakaojauhetta
  • 2 kananmunaa
  • 2 keltuaista
  • 3/4 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • (6 palaa tai nappia toffeetäytesuklaata tai 6 toffeetäytteistä konvehtia)

Lisäksi

  • vadelmia
  • vaniljajäätelöä

Valmistusohje

Suklaafondant toffeesydämellä tehdään helposti näin:

1. Paloittele voi ja suklaa pinnoitettuun kattilaan. Sulata miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Anna jäähtyä haaleaksi.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi suklaa-voiseokseen lastalla käännellen.

3. Vatkaa munat, keltuaiset ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele vaahto taikinaan.

4. Vuoraa isokoloinen muffinipelti paperisilla amerikanmuffinivuoilla. Täytä vuoat taikinalla. Paina halutessasi jokaisen fondantin keskelle suklaapala tai konvehti.

5. Paista fondantteja 200-asteisen uunin keskitasolla 11–13 minuuttia.

6. Nosta fondantit kuumina koloista ja irrota varoen paperivuoista. Laita fondantit suoraan jälkiruokalautasille.

VINKKI! Tarjoa suklaafondant toffeesydämellä lämpimänä, jolloin sen sisus on valuvaa. Jäätelön sijasta voit nauttia herkun pehmeän kermavaahdon tai kuohkean vaniljakastikkeen kanssa. Vadelmat sopivat hienosti suklaan makuun ja raikastavat kokonaisuuden.

Katso myös: Suklaafondant

Katso myös Kotiliesi.fi: Minttusuklaafondant

X