Reseptit

Suklaagranola

Välillä on lupa herkutella. Itse tehty paahdettu ja ihanan suklaagranola tekee aamu- ja välipaloista astetta makoisampia.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Suklaagranola:

  • 8 dl kaurahiutaleita
  • 2 dl vehnäleseitä
  • 2 dl auringonkukansiemeniä
  • 2 dl kurpitsansiemeniä
  • 1 dl tummaa kaakaojauhetta
  • 1/2 dl rypsiöljyä
  • 1 dl hunajaa tai siirappia
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl kanelia
  • 75 g tummaa suklaata rouhittuna

Valmistusohje

Suklaagranola tehdään helposti näin:

1. Mittaa isoon kulhoon kaurahiutaleet, leseet, siemenet ja kaakaojauhe. Sekoita ainekset hyvin ja kaada seos leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Levitä ainekset tasaiseksi kerrokseksi pellille.

2. Paahda seosta 175-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia kerran välillä aineksia käännellen.

3. Ota pelti uunista ja lisää pellille öljy, hunaja tai siirappi, suola ja kaneli. Kääntele maut hyvin seokseen ja jatka paahtamista noin 5 minuuttia, niin että uunista tulee hyvä tuoksu. Varo etteivät ainekset kuitenkaan pala.

4. Jäähdytä seos ja kääntele viimeiseksi joukkoon rouhittu tumma suklaa.

5. Säilytä suklaagranola ilmatiiviissä purkissa ja tarjoile paksun maustamattoman jogurtin tai vaikkapa jäätelön kera.

Katso myös: Virtaa viikkoon näillä ravitsevilla aamupaloilla – resepti viikon jokaiselle aamulle

Katso myös Kotiliesi.fi: Mysli antaa makua ja potkua välipaloihin ja herkkuihin – 8 maukasta ohjetta 

X