Suklaagranola
Välillä on lupa herkutella. Itse tehty paahdettu ja ihanan suklaagranola tekee aamu- ja välipaloista astetta makoisampia.
Ainekset
Suklaagranola:
- 8 dl kaurahiutaleita
- 2 dl vehnäleseitä
- 2 dl auringonkukansiemeniä
- 2 dl kurpitsansiemeniä
- 1 dl tummaa kaakaojauhetta
- 1/2 dl rypsiöljyä
- 1 dl hunajaa tai siirappia
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl kanelia
- 75 g tummaa suklaata rouhittuna
Valmistusohje
Suklaagranola tehdään helposti näin:
1. Mittaa isoon kulhoon kaurahiutaleet, leseet, siemenet ja kaakaojauhe. Sekoita ainekset hyvin ja kaada seos leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Levitä ainekset tasaiseksi kerrokseksi pellille.
2. Paahda seosta 175-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia kerran välillä aineksia käännellen.
3. Ota pelti uunista ja lisää pellille öljy, hunaja tai siirappi, suola ja kaneli. Kääntele maut hyvin seokseen ja jatka paahtamista noin 5 minuuttia, niin että uunista tulee hyvä tuoksu. Varo etteivät ainekset kuitenkaan pala.
4. Jäähdytä seos ja kääntele viimeiseksi joukkoon rouhittu tumma suklaa.
5. Säilytä suklaagranola ilmatiiviissä purkissa ja tarjoile paksun maustamattoman jogurtin tai vaikkapa jäätelön kera.
Katso myös: Virtaa viikkoon näillä ravitsevilla aamupaloilla – resepti viikon jokaiselle aamulle
Katso myös Kotiliesi.fi: Mysli antaa makua ja potkua välipaloihin ja herkkuihin – 8 maukasta ohjetta
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous