Reseptit

Suklaagranola

12.2.2020 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Kiitos
Välillä on lupa herkutella. Itse tehty paahdettu ja ihanan suklainen granola tekee aamu- ja välipaloista astetta makoisampia.

Ainekset

Suklaagranola:

8 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäleseitä
2 dl auringonkukansiemeniä
2 dl kurpitsansiemeniä
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1/2 dl rypsiöljyä
1 dl hunajaa tai siirappia
ripaus suolaa
ripaus kanelia
75 g tummaa suklaata rouhittuna

Valmistusohje

1. Mittaa isoon kulhoon kaurahiutaleet, leseet, siemenet ja kaakaojauhe. Sekoita ainekset hyvin ja kaada seos leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Levitä ainekset tasaiseksi kerrokseksi pellille.

2. Paahda seosta 175-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia kerran välillä aineksia käännellen.

3. Ota pelti uunista ja lisää pellille öljy, hunaja tai siirappi, suola ja kaneli. Kääntele maut hyvin seokseen ja jatka paahtamista noin 5 minuuttia, niin että uunista tulee hyvä tuoksu. Varo etteivät ainekset kuitenkaan pala.

4. Jäähdytä seos ja kääntele viimeiseksi joukkoon rouhittu tumma suklaa.

5. Säilytä suklaagranola ilmatiiviissä purkissa ja tarjoile paksun maustamattoman jogurtin tai vaikkapa jäätelön kera.

Julkaistu aiemmin

seura

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme