Reseptit

Suklaajäädyke ja pähkinäkrokantti

Jälkiruoka talven juhlaan: suklaajäädykettä, lämmintä suklaa-kinuskikastiketta ja suolahipuilla maustettua pähkinäkrokanttia.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Sampo Korhonen

Jälkiruoka talven juhlaan: suklaajäädykettä ja lämmintä suklaa-kinuskikastiketta.

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

jäädyke:

  • 3 dl kuohukermaa
  • 1 dl tomusokeria
  • 2 keltuaista
  • 50 g tummaa suklaata (70 %)

Pähkinäkrokantti:

  • 2 dl sokeria
  • 2 rkl vettä
  • 120 g pähkinäsekoitusta
  • 0.5 tl suolahiutaleita

Valmistusohje

Valmista suklaajäädyke ja pähkinäkrokantti näin:

1. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Vaahdota keltuaiset ja tomusokeri. Pilko suklaa ja sulata pienellä lämmöllä mikrossa. Yhdistä suklaa ja munavaahto. Kääntele sekaan kermavaahto. Jaa seos pakastamisen kestäviin, pieniin laseihin. Peitä foliolla ja pakasta vähintään kolmeksi tunniksi.

2. Krokantti: Pane vesi ja sokeri laakeaan teflonkasariin. Kuumenna keskilämmöllä 4 minuuttia tai kunnes sokeri on sulanut. Lisää pähkinät ja suolahiutaleet ja kuumenna edelleen, kunnes seos on saanut vähän väriä. Kaada seos leivinpaperin päälle ja paloittele jäähtyneenä. Koristele jäädykeannokset krokanttipaloilla ja tarjoa lisäksi halutessasi lämmintä suklaakastiketta.

Tarjoa lisänä lämmintä suklaa-kinuskikastiketta ja suolahipuilla maustettua pähkinäkrokanttia.

 

X