Suklaajuustokakku
Suklaajuustokakku on täyteläisen makuinen jälkiruoka tai kahvipöydän kuningatar.
Ainekset
Suklaajuustokakun pohja
- 12 kpl digestive-keksiä
- 50 g sulatettua voita
- 50 g taloussuklaata
Suklaajuustotäyte
- 3 munaa
- 1 1/2 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 dl kevyesti vatkattua kuohukermaa
- 150 g taloussuklaata rouhittuna
- 4 rkl kaakaojauhetta
- 75 g mantelijauhetta
- 1/2 dl mantelilikööriä (1 minipullo)
- 500 g tuorejuustoa
Valmistusohje
Suklaajuustokakku leivotaan helposti näin:
1. Peitä halkaisijaltaan 25 cm:n kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Voitele vuoan reunat. Kuumenna uuni 175-asteiseksi.
2. Jauha keksit murusiksi. Rouhi suklaa. Sulata voi kattilassa. Sekoita suklaarouhe kuumaan voisulaan ja lisää seos keksimuruihin. Painele seos vuoan pohjalle.
3. Riko kananmunat kulhoon yksitellen ja lisää sokerit. Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Lisää tuorejuusto sähkövatkaimella vatkaten. Lisää vaahdotettu kerma, suklaarouhe, kaakao ja mantelijauhe. Mausta täyte manteliliköörillä.
4. Kaada täyte pohjan päälle. Kypsennä kakkua uunin keskitasolla noin tunti. Peitä suklaajuustokakku paistamisen loppupuolella leivinpaperilla.
5. Tarjoa suklaajuustokakku tokaji-lasillisen tai hyvän espresson kanssa.
Lue myös: Juustokakku – näillä leivontavinkeillä ja -resepteillä onnistut
Lue myös Kotiliesi.fi: 15 parasta juustokakkua – näillä hurmaat taatusti
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous