Reseptit

Suklaajuustokakku

Suklaajuustokakku on täyteläisen makuinen jälkiruoka tai kahvipöydän kuningatar. 

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Suklaajuustokakku on todella täyteläisen makuinen jälkiruoka tai kahvipöydän kuningatar.

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Suklaajuustokakun pohja

  • 12 kpl digestive-keksiä
  • 50 g sulatettua voita
  • 50 g taloussuklaata

Suklaajuustotäyte

  • 3 munaa
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 dl kevyesti vatkattua kuohukermaa
  • 150 g taloussuklaata rouhittuna
  • 4 rkl kaakaojauhetta
  • 75 g mantelijauhetta
  • 1/2 dl mantelilikööriä (1 minipullo)
  • 500 g tuorejuustoa

Valmistusohje

Suklaajuustokakku leivotaan helposti näin:

1. Peitä halkaisijaltaan 25 cm:n kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Voitele vuoan reunat. Kuumenna uuni 175-asteiseksi.

2. Jauha keksit murusiksi. Rouhi suklaa. Sulata voi kattilassa. Sekoita suklaarouhe kuumaan voisulaan ja lisää seos keksimuruihin. Painele seos vuoan pohjalle.

3. Riko kananmunat kulhoon yksitellen ja lisää sokerit. Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Lisää tuorejuusto sähkövatkaimella vatkaten. Lisää vaahdotettu kerma, suklaarouhe, kaakao ja mantelijauhe. Mausta täyte manteliliköörillä.

4. Kaada täyte pohjan päälle. Kypsennä kakkua uunin keskitasolla noin tunti. Peitä suklaajuustokakku paistamisen loppupuolella leivinpaperilla.

5. Tarjoa suklaajuustokakku tokaji-lasillisen tai hyvän espresson kanssa.

Lue myös: Juustokakku – näillä leivontavinkeillä ja -resepteillä onnistut

Lue myös Kotiliesi.fi: 15 parasta juustokakkua – näillä hurmaat taatusti

X