Reseptit

Suklaakakku mustaherukkatäytteellä

Mustaherukkatäyte antaa ihanaa kirpeyttä suklaakakkuun. Kauniit koristeet saat valuttamalla kakun päälle sulaa suklaata.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

20

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohja:

  • 4 munaa
  • 1½ dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl kaakaojauhetta
  • 1 pussi (75 g = noin 1 3/4 dl) mantelijauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta

kostutus:

  • 1 dl mehua tai sokerilla ja konjakilla tai rommilla maustettua kahvia

täyte:

  • 2 dl pakastemustaherukoita +
  • ½ dl hillo-marmeladisokeria
  • tai
  • noin 2 dl valmista mustaherukkahilloa

väliin ja päälle:

  • 250 g tummaa suklaata
  • 250 g rahkaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 2 ½ dl vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta

koristeeksi:

  • sulatettua suklaata (tummaa ja/tai valkoista)
  • suklaarouhetta tai suklaakoristeita

Valmistusohje

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe, mantelijauhe ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos vaahdon joukkoon ja sekoita varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan. Paista 175 asteen uuninlämmössä noin puoli tuntia. Kumoa kakkupohja vuoasta ja anna jäähtyä.

Jos teet täytteen itse, pane mustaherukat ja hillo-marmeladisokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kaksi minuuttia koko ajan sekoittaen. Anna hillon jäähtyä.

Sulata suklaa pinnoitetussa kattilassa tai vesihauteessa miedolla lämmöllä. Mausta rahka sokerilla ja vaniljasokerilla. Vatkaa vanilliinikastike kovaksi vaahdoksi. Sekoita suklaa, rahka ja vanilliinivaahto keskenään.

Leikkaa kakkupohja kahteen osaan. Nosta alin levy tarjoiluvadille. Kostuta kakkulevy mehulla tai sokerilla ja konjakilla tai rommilla maustetulla kahvilla. Levitä päälle mustaherukkahillo ja kerros suklaaseosta. Nosta toinen kakkulevy täytteen päälle ja kostuta sekin. Levitä loput suklaaseoksesta kakun pinnalle ja reunoille.

Valuta kakun päälle sulatettua suklaata raitoina. Vedä veitsellä raitojen poikki, että saat pintaan kauniin kuvion. Koristele kakku suklaarouheella tai suklaakoristeilla.

X