Reseptit

Suklaakupposet

Kirsikat tipahta­vat rapean kannen alle notkeaan suk­laatahnaan kuin dippikastikkee­ seen. Nautitaan!
Teksti: Maarit Cederberg Kuvat: Kari Hautala

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos
Kirsikat tipahta­vat rapean kannen alle notkeaan suk­laatahnaan kuin dippikastikkee­ seen. Nautitaan!

Ainekset

Suklaakupposet:

  • 6 kahvikuppia
  • 2 rkl voisulaa voiteluun
  • 200 g taloussuklaata
  • 6 raetta merisuolaa
  • 170 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 4 kananmunaa
  • 6 kirsikkaa

Valmistusohje

1. Kytke uuni 160-asteiseksi ja aseta valmiiksi vesihaude. Voitele kahvikupit voilla.

2. Sulata suklaa ja voi. Vaahdota munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Valuta varovaisesti voisuklaasula vaahtoon. Jaa seos voideltuihin kuppeihin ja aseta kupit vesihauteeseen ja uunin keskiritilälle. Anna hyytyä ja kohota puoli tuntia.

3. Syntynyt suklaavaahto saa jäähtyä kupeissa ja rapea kuori kätkeä valuvan pehmeän suklaavaahdon. Tarjoa tuoreiden marjojen tai marjakastikkeen kanssa jälkiruoaksi.

X