Suklaamousse
Reseptit

Suklaamousse

Suklaamousse maustuu ruokalusikallisella tai parilla mustaherukkalikööriä. Suussa sulava suklaamousse koristellaan tummalla kaakaojauheella.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Suklaamousse

  • 25 g voita
  • 100 g tumma suklaata
  • 1 keltuainen
  • 1-2 rkl mustaherukkalikööriä
  • 1 rkl tomusokeria
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 valkuainen

koristeluun

  • tummaa kaakaojauhetta

Valmistusohje

Suklaamousse valmistuu näin.

1. Sulata voi kattilassa ja lisää paloiteltu suklaa. Nosta kattila liedeltä ja anna suklaan sulaa välillä sekoittaen. Jäähdytä seos viileäksi.

2. Vatkaa jäähtyneeseen suklaaseokseen keltuaiset hyvin sekoittaen. Mausta suklaamousse mustaherukkaliköörillä ja tomusokerilla.

3. Vatkaa kerma ja valkuaiset erikseen vaahdoksi. Sekoita vaahdot vuorotellen suklaaseokseen ja lusikoi tasainen suklaamousse annosmaljoihin.

4. Nosta jälkiruoat jääkaappiin 1–2 tunniksi ennen tarjoilua. Koristele suklaamousse kaakaojauheella.

Katso myös: Helppo minttu-suklaamousse

Katso myös Kotiliesi.fi: Suklaamoussekakku

X