Reseptit

Suklaamousse

Suklaamousse maustuu ruokalusikallisella tai parilla mustaherukkalikööriä. Suussa sulava suklaamousse koristellaan tummalla kaakaojauheella.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Suklaamousse

  • 25 g voita
  • 100 g tumma suklaata
  • 1 keltuainen
  • 1-2 rkl mustaherukkalikööriä
  • 1 rkl tomusokeria
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 valkuainen

koristeluun

  • tummaa kaakaojauhetta tai suklaakeksirouhetta tai koristekuulia

Valmistusohje

Suklaamousse tehdään näin helposti:

1. Sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä. Paloittele suklaa ja lisää se sulaneen voin joukkoon. Nosta kattila liedeltä ja anna suklaan sulaa välillä sekoittaen. Jäähdytä seos viileäksi.

2. Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa jäähtyneeseen suklaa-voiseokseen keltuaiset hyvin sekoittaen. Mausta suklaamousse mustaherukkaliköörillä ja tomusokerilla.

3. Vatkaa kerma ja valkuaiset eri kulhoissa vaahdoksi. Sekoita vaahdot vuorotellen suklaaseokseen ja lusikoi tasainen suklaavaahto annosmaljoihin.

4. Nosta jälkiruoat jääkaappiin noin  1–2 tunniksi ennen tarjoilua. Koristele valmis mousse kaakaojauheella, suklaarouheella, suklaakeksirouheella tai suklaisilla koristekuulilla.

Kokeile myös eri tavoin maustettuja suklaamousseja, esimerkiksi mustaherukalla maustettua suklaamoussea, salmiakilla tai chilillä terästettyä suklaamoussea.

Katso myös Kotiliesi.fi: Suklaamoussekakku

X