Suklaamoussekakku
Reseptit

Suklaamoussekakku

Suklaamoussekakku kruunaa juhlien jälkiruokapöydän. Kuohkean kakun makunystyröitä hivelevän maun takana on sitruuna, joka yhdessä suklaan kanssa tekee herkusta vastustamattoman. Täyteläinen suklaamoussekakku maistuu kahvin kanssa.
Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Jorma Marstio

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

16

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Suklaamoussekakku - pohja:

  • 125 g tummaa suklaata
  • 125 g voita tai margariinia
  • 3 munaa
  • 1.5 dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 0.5 dl maissitärkkelystä
  • 2 tl leivinjauhetta

kostutus:

  • makeutettua kylmää kahvijuomaa

väliin:

  • 200 g vaniljarahkaa
  • ½ rasiaa (à 230 g) appelsiinimarmeladia
  • suklaamoussea

suklaamousse:

  • 4 liivatelehteä
  • 250 g tummaa suklaata
  • 2.5 dl vispikermaa tai vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta
  • 200 g vaniljarahkaa
  • 0.5 dl makeutettua kahvijuomaa tai sitruslikööriä

koristeeksi

  • suklaarouhetta tai muita suklaakoristeita

Valmistusohje

Suklaamoussekakku leivotaan näin.

Pane suklaa ja rasva pieneen kattilaan ja sulata ne miedolla lämmöllä koko ajan hämmentäen.

Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään vehnäjauhot, maissitärkkelys ja leivinjauhe. Lisää suklaa-rasvaseos sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet muna-sokerivaahdon joukkoon ja sekoita varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan. Paista 175 asteen uuninlämmössä noin 35 minuuttia. Kumoa kakkupohja vuoasta ja anna jäähtyä.

Pane liivatelehdet kylmään veteen turpoamaan noin viideksi minuutiksi.

Sulata suklaa pienessä pinnoitetussa kattilassa tai vesihauteessa miedolla lämmöllä. Vatkaa vispikerma tai vanilliinikastike kovaksi vaahdoksi. Sekoita vähän jäähtynyt suklaa ja vispikerma- tai vanilliinivaahto vaniljarahkan joukkoon.

Purista liivatelehdistä vesi pois. Kuumenna kahvijuoma tai sitruslikööri ja liuota liivatelehdet kuuman nesteen joukkoon. Lisää liivateliuos ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen suklaaseoksen joukkoon. Pidä seosta jääkaapissa, kunnes se alkaa hyytyä.

Leikkaa kakkupohja kahteen osaan. Nosta alin levy tarjoiluvadille. Kostuta kakkulevy kahvilla. Sekoita vaniljarahka ja appelsiinimarmeladi keskenään. Levitä seos kakkupohjan päälle. Levitä täytteen päälle kerros suklaamoussea. Nosta toinen kakkulevy täytteiden päälle ja kostuta sekin. Levitä jäljellä oleva suklaamousse kakun pinnalle ja reunoille.

Koristele suklaamoussekakku mieleseksesi esimerkiksi suklaarakeilla, hedelmillä tai syötävillä kukilla.

Katso myös: Suklaamousse

Katso myös Kotiliesi.fi: Suklaa-bataattipalat

X