Suklaamuffinit
Näissä muffineissa suklaa saa makuparikseen kahvia.
Ainekset
Suklaamuffinit
- 2 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 dl kermaa tai maitoa
- 1 dl espressoa tai tavallista vahvaa kahvia
- 100 g juoksevaa margariinia tai voimariinia
- 3 1/2 dl vehnäjauhoja
- 3 rkl sokeroimatonta kaakaota
- 2 tl leivinjauhetta
- 120 g taloussuklaarouhetta
- 2 dl pähkinäsekoitusta
Lisäksi: mascarpone-kermavaahto
- 1 dl kuohukermaa
- 250 g mascarpone-tuorejuustoa
- 2 rkl sokeria
Valmistusohje
Suklaamuffinit saavat tässä reseptissä ihanan mokan maun.
1. Valmista kahvi ja anna sen jäähtyä. Sekoita kulhossa keskenään munat ja sokerit. Lisää margariini, kerma tai maito ja jäähtynyt kahvi.
2. Sekoita kuivat aineet toisiinsa ja lisää ne taikinaan suklaarouheen kanssa.
3. Jaa taikina isoihin muffinivuokiin. Ripottele päälle rouhitut pähkinät. Paista muffinit 200-asteisen uunin keskitasolla. Muffinit vaativat uunissa paistuakseen, uunin tehosta riippuen noin 15 minuuttia.
4. Tee halutessasi muffinien kylkeen mascarpone-vaahto. Pehmennä ja notkista mascarpone kevyesti lusikalla tai vispilällä. Sekoita seoksen joukkoon sokeri ja kerma.
Vinkki: Tarjoa suklaamuffinit aamiaisella cappuccinon ja illalla hyvän teen sekä mascarpone-kermavaahdon kanssa.
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin leivot lakritsi-browniesmuffinit.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous