Reseptit

Suklaapannacotta

Valmista suklaapannacottat tarjoiluastioihin ja koristele suklaarouheella. Tuttu pannacotta saa täyteläisyyttä suklaasta ja lisäaromia mintusta.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Suklaapannacotta

  • 2 liivatelehteä
  • 4 dl kuohukermaa
  • 1.5 dl maitoa
  • 3 rkl sokeria
  • 150 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus vähintään 70 %)
  • muutama tippa piparminttuaromia

Tarjoiluun

  • kermavaahtoa, suklaarouhetta tai kaakaojauhetta

Valmistusohje

Suklaapannacotta tehdään helposti näin:

1. Nosta liivatteet likoamaan kylmään veteen viideksi minuutiksi. Kuumenna kattilassa kerma ja maito keskenään. Nosta kattila syrjään ja lisää maidon ja kerman joukkoon sokeri ja valmiiksi paloiteltu suklaa. Sekoita massa tasaiseksi.

2. Kun liivatteet ovat pehmenneet, puserra ne hyvin vedestä ja lisää liivatteen kuumaan suklaaseokseen. Mausta seos muutamalla tipalla piparminttuaromia.

2. Jaa seos tarjoiluastioihin ja peitä astiat kelmulla. Anna suklaisten pannacottien hyytyä kylmässä vähintään muutama tunti tai yön yli.

3. Koristele suklaapannacotta mielesi mukaan joko kermavaahdolla, suklaarouheella tai kaakaojauheella.

Suklaa aateloi jälkiruoat, katso lisää suussa sulavia suklaareseptejä:

Suklaa_kookosvaahtoa

Suklaa-kookosvaahtoa ja vadelmia

950208-suklaamousse.jpg

Suklaamousse vadelmapassionhedelmäsalaatin kera

963844-suklaajalkiruoka.jpg

Pot de crème -suklaajälkiruoka

Kotiliesi.fi: Näin tehdään valkosuklaamousse

 

X