Suklaapannacotta
Valmista suklaapannacottat tarjoiluastioihin ja koristele suklaarouheella. Tuttu pannacotta saa täyteläisyyttä suklaasta ja lisäaromia mintusta.
Ainekset
Suklaapannacotta
- 2 liivatelehteä
- 4 dl kuohukermaa
- 1.5 dl maitoa
- 3 rkl sokeria
- 150 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus vähintään 70 %)
- muutama tippa piparminttuaromia
Tarjoiluun
- kermavaahtoa, suklaarouhetta tai kaakaojauhetta
Valmistusohje
Suklaapannacotta tehdään helposti näin:
1. Nosta liivatteet likoamaan kylmään veteen viideksi minuutiksi. Kuumenna kattilassa kerma ja maito keskenään. Nosta kattila syrjään ja lisää maidon ja kerman joukkoon sokeri ja valmiiksi paloiteltu suklaa. Sekoita massa tasaiseksi.
2. Kun liivatteet ovat pehmenneet, puserra ne hyvin vedestä ja lisää liivatteen kuumaan suklaaseokseen. Mausta seos muutamalla tipalla piparminttuaromia.
2. Jaa seos tarjoiluastioihin ja peitä astiat kelmulla. Anna suklaisten pannacottien hyytyä kylmässä vähintään muutama tunti tai yön yli.
3. Koristele suklaapannacotta mielesi mukaan joko kermavaahdolla, suklaarouheella tai kaakaojauheella.
Suklaa aateloi jälkiruoat, katso lisää suussa sulavia suklaareseptejä:
Kotiliesi.fi: Näin tehdään valkosuklaamousse
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous