suklaapannacotta
Reseptit

Suklaapannacotta

Valmista suklaapannacottat tarjoiluastioihin ja koristele suklaarouheella. Tuttu pannacotta saa täyteläisyyttä suklaasta ja lisäaromia mintusta.
Teksti: Katri Schröder Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 liivatelehteä
  • 4 dl kuohukermaa
  • 1.5 dl maitoa
  • 3 rkl sokeria
  • 150 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus vähintään 70 %)
  • muutama tippa piparminttuaromia

Tarjoiluun

  • kermavaahtoa, suklaarouhetta tai kaakaojauhetta

Valmistusohje

1. Nosta liivatteet likoamaan kylmään veteen viideksi minuutiksi. Kuumenna kattilassa kerma ja maito keskenään. Nosta kattila syrjään ja lisää joukkoon sokeri ja paloiteltu suklaa. Sekoita tasaiseksi. Liota joukkoon hyvin puserretut liivatteet ja mausta seos muutamalla tipalla piparminttuaromia.

2. Jaa seos tarjoiluastioihin ja peitä astiat kelmulla. Anna hyytyä kylmässä vähintään muutama tunti tai yön yli.

3. Koristele annokset mielesi mukaan joko kermavaahdolla, suklaarouheella tai kaakaojauheella.

Suklaa aateloi jälkiruoat:

Suklaa_kookosvaahtoa

Suklaa-kookosvaahtoa ja vadelmia

950208-suklaamousse.jpg

Suklaamousse vadelmapassionhedelmäsalaatin kera

963844-suklaajalkiruoka.jpg

Pot de crème -suklaajälkiruoka

Kotiliesi.fi: Valkosuklaamousse

 

X