Suklaapiirakka
Suklaapiirakan voi hyvin valmistaa päivää ennen tarjoilua ja säilyttää jääkaapissa.
Ainekset
pohja:
- 4 munaa
- 2 dl taloussokeria tai ruokosokeria
- 200 g tummaa bak & dessert suklaata
- 200 g voita
- 2 ½ dl vehnäjauhoja tai täysjyvävehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1–2 dl pakastevadelmaa
kuorrutus:
- 2 dl kaakaotomusokeria
- 1 rkl vettä tai maitoa/kermaa
- 1 rkl juoksevaa rasvaa
pinnalle:
- kauden marjoja
- kookoshiutaleita tai tomusokeria
Valmistusohje
Näin valmistat suklaapiirakan
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sulata suklaa ja voi kattilassa miedolla lämmöllä. Kaada ne munasokeriseokseen. Lisää vehnäjauhot ja leivinjauhe sekä pakastevadelmat. Sekoita varovasti tasaiseksi taikinaksi.
- Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun, pyöreään vuokaan, jonka halkaisija on noin 25 cm. Paista uunissa keskiosassa noin 12 minuuttia (enintään 15 min.).
- Ota piirakka uunista pois.
- Tee suklaakuorrutus. Sekoita kaakaotomusokeri ja vähän vettä tai maitoa tai kermaa sekä juoksevaa rasvaa keskenään ja kaada kuorrutus haalean suklaapiirakan päälle.
- Ripottele kookoshiutaleita suklaakuorrutuksen pinnalle. Voit laittaa koristeeksi myös kauden marjoja.
- Anna suklaapiirakan jäähtyä vähän aikaa ja tarjoa hyvän vanhanajan vaniljajäätelön kera.
Kommentit
Ohjeessa suuri virhe!!!! Ei piirakka voi olla vain n 12- 15 min uunissa! Mulla se oli ihan raakaa koko piirakka!! >:(
Kommentit
Ohjeessa suuri virhe!!!! Ei piirakka voi olla vain n 12- 15 min uunissa! Mulla se oli ihan raakaa koko piirakka!! >:(
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous