Reseptit

Suklaapiirakka

Suklaapiirakan voi hyvin valmistaa päivää ennen tarjoilua ja säilyttää jääkaapissa.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Jorma Marstio

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohja:

  • 4 munaa
  • 2 dl taloussokeria tai ruokosokeria
  • 200 g tummaa bak & dessert suklaata
  • 200 g voita
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja tai täysjyvävehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1–2 dl pakastevadelmaa

kuorrutus:

  • 2 dl kaakaotomusokeria
  • 1 rkl vettä tai maitoa/kermaa
  • 1 rkl juoksevaa rasvaa

pinnalle:

  • kauden marjoja
  • kookoshiutaleita tai tomusokeria

Valmistusohje

 Näin valmistat suklaapiirakan

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sulata suklaa ja voi kattilassa miedolla lämmöllä. Kaada ne munasokeriseokseen. Lisää vehnäjauhot ja leivinjauhe sekä pakastevadelmat. Sekoita varovasti tasaiseksi taikinaksi.
  3. Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun, pyöreään vuokaan, jonka halkaisija on noin 25 cm. Paista uunissa keskiosassa noin 12 minuuttia (enintään 15 min.).
  4. Ota piirakka uunista pois.
  5. Tee suklaakuorrutus. Sekoita kaakaotomusokeri ja vähän vettä tai maitoa tai kermaa sekä juoksevaa rasvaa keskenään ja kaada kuorrutus haalean suklaapiirakan päälle.
  6. Ripottele kookoshiutaleita suklaakuorrutuksen pinnalle. Voit laittaa koristeeksi myös kauden marjoja.
  7. Anna suklaapiirakan jäähtyä vähän aikaa ja tarjoa hyvän vanhanajan vaniljajäätelön kera.

 

X