Reseptit

Suklaaruudut

Tässä reseptissä taikinaan lisätään banaania, mikä tekee pohjasta ihanan mehevän.
Teksti: Soili Soisalo

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

48

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3-4 kpl banaania (soseena 3,5 dl)
  • 200 g tummaa suklaata
  • 0.5 dl rypsiöljyä
  • 1 dl soijakermaa
  • 1.5 dl sokeria
  • 1 dl täysjyväspelttijauhoja
  • 1.3 dl vehnäjauhoja
  • 1.5 tl leivinjauhetta

koristeluun:

  • 3 dl tomusokeria
  • 1-3 rkl sitruslikööriä tai sitruunamehua
  • 50 g tummaa suklaata
  • 1 tl rypsiöljyä (tavallista ei kylmäpuristettua)

Valmistusohje

1. Survo banaanit haarukalla ja sulata suklaa vesihauteessa.
2. Sekoita suklaaseen sokeri, öljy, soijakerma ja banaani sekä lopuksi jauho-leivinjauheseos.
3. Taittele leivinpaperista 30 x 35 senttimetrin kokoinen ”vuoka” uu- nipannulle, levitä taikina siihen ja paista 200 asteessa 20–25 minuuttia.
4. Sekoita tomusokeriin nestettä, niin että siitä tulee ohuehkoa massaa ja kaada seos pursottimeen tai tukevaan muovipussiin. Leikkaa kulma ja pursota raitoja jäähtyneeseen suklaapohjaan.
5. Sulata koristelusuklaa, notkista rypsiöljyllä ja valuta raitoja toiseen suuntaan. Leikkaa pohja pikku ruuduiksi, kun se on kovettunut.

X