Suklaaruudut
Tässä reseptissä taikinaan lisätään banaania, mikä tekee pohjasta ihanan mehevän.
Ainekset
- 3-4 kpl banaania (soseena 3,5 dl)
- 200 g tummaa suklaata
- 0.5 dl rypsiöljyä
- 1 dl soijakermaa
- 1.5 dl sokeria
- 1 dl täysjyväspelttijauhoja
- 1.3 dl vehnäjauhoja
- 1.5 tl leivinjauhetta
koristeluun:
- 3 dl tomusokeria
- 1-3 rkl sitruslikööriä tai sitruunamehua
- 50 g tummaa suklaata
- 1 tl rypsiöljyä (tavallista ei kylmäpuristettua)
Valmistusohje
1. Survo banaanit haarukalla ja sulata suklaa vesihauteessa.
2. Sekoita suklaaseen sokeri, öljy, soijakerma ja banaani sekä lopuksi jauho-leivinjauheseos.
3. Taittele leivinpaperista 30 x 35 senttimetrin kokoinen ”vuoka” uu- nipannulle, levitä taikina siihen ja paista 200 asteessa 20–25 minuuttia.
4. Sekoita tomusokeriin nestettä, niin että siitä tulee ohuehkoa massaa ja kaada seos pursottimeen tai tukevaan muovipussiin. Leikkaa kulma ja pursota raitoja jäähtyneeseen suklaapohjaan.
5. Sulata koristelusuklaa, notkista rypsiöljyllä ja valuta raitoja toiseen suuntaan. Leikkaa pohja pikku ruuduiksi, kun se on kovettunut.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous