Suklaasushit – valkosuklaa-marsipaanimakeiset
Suklaasushit täytetään valkosuklaariisillä ja kuivatuilla hedelmillä. Susheja voi halutessaan dipata sulatettuun suklaaseen.
Ainekset
- 150 g valkoista marsipaania
Täyte
- 1 vaniljatanko
- 2 dl vettä
- 1 dl puuroriisiä
- 1/4 tl suolaa
- 2 rkl sokeria
- 4 dl maitoa
- 50 g valkosuklaata
Lisäksi
- kuivattua papaijaa tai ananasta
Sivelyyn
- muutama pala tummaa suklaata
Valmistusohje
1. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet kattilaan veden kanssa. Kiehauta vesi ja vaniljatanko, lisää riisi, suola ja sokeri. Anna veden imeytyä riiseihin. Nosta vaniljatanko pois ja lisää joukkoon maito.
2. Anna puuron hautua miedolla lämmöllä kypsäksi noin 40 minuuttia. Nosta kattila syrjään ja lisää joukkoon paloiteltu valkosuklaa. Sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut. Jäähdytä puuro kylmäksi.
3. Pehmennä marsipaania hetken aikaa käsien välissä. Kauli marsipaani ohueksi levyksi tomusokeroidulla leivinpöydällä. Leikkaa levy ohuiksi 2,5 cm:n levyisiksi nauhoiksi. Paloittele nauhat 8 cm:n paloiksi. Aseta jokaisen palan keskelle ruokalusikallinen riisiseosta. Paina riisiseoksen sydämeksi ohut viipale kuivattua papaijaa tai ananasta.
4. Kääri marsipaanit riisiseoksien ympärille ja nosta palat vadille. Sulata mikrossa muutama pala tummaa suklaata. Sivele ohuesti suklaata puhtaalla pensselillä marsipaanin pintaan. Nosta makeiset hetkeksi kylmään ennen tarjoilua.
5. Susheja voi halutessaan dipata sulatettuun suklaaseen.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous