Reseptit

Suklaasushit – valkosuklaa-marsipaanimakeiset

Suklaasushit täytetään valkosuklaariisillä ja kuivatuilla hedelmillä. Susheja voi halutessaan dipata sulatettuun suklaaseen.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

24

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 150 g valkoista marsipaania

Täyte

  • 1 vaniljatanko
  • 2 dl vettä
  • 1 dl puuroriisiä
  • 1/4 tl suolaa
  • 2 rkl sokeria
  • 4 dl maitoa
  • 50 g valkosuklaata

Lisäksi

  • kuivattua papaijaa tai ananasta

Sivelyyn

  • muutama pala tummaa suklaata

Valmistusohje

1. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet kattilaan veden kanssa. Kiehauta vesi ja vaniljatanko, lisää riisi, suola ja sokeri. Anna veden imeytyä riiseihin. Nosta vaniljatanko pois ja lisää joukkoon maito.

2. Anna puuron hautua miedolla lämmöllä kypsäksi noin 40 minuuttia. Nosta kattila syrjään ja lisää joukkoon paloiteltu valkosuklaa. Sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut. Jäähdytä puuro kylmäksi.

3. Pehmennä marsipaania hetken aikaa käsien välissä. Kauli marsipaani ohueksi levyksi tomusokeroidulla leivinpöydällä. Leikkaa levy ohuiksi 2,5 cm:n levyisiksi nauhoiksi. Paloittele nauhat 8 cm:n paloiksi. Aseta jokaisen palan keskelle ruokalusikallinen riisiseosta. Paina riisiseoksen sydämeksi ohut viipale kuivattua papaijaa tai ananasta.

4. Kääri marsipaanit riisiseoksien ympärille ja nosta palat vadille. Sulata mikrossa muutama pala tummaa suklaata. Sivele ohuesti suklaata puhtaalla pensselillä marsipaanin pintaan. Nosta makeiset hetkeksi kylmään ennen tarjoilua.

5. Susheja voi halutessaan dipata sulatettuun suklaaseen.

Hurmaannu suklaasta:

valkosuklaa-appelsiinitryffelit

Valkosuklaa-appelsiinitryffelit

Marsipaaninamit

Marsipaaninamit

suklaatryffelit

Suklaatryffelit

Kotiliesi.fi: Valkosuklaamantelinamit

X