Reseptit

Suklaasuukot

Suklaasuukot saavat ärhäkän jälkipotkun chilistä. Tarjoa suklaaleivosten kanssa esimerkiksi halkaistuja passiohedelmiä ja pitaijan lohkoja.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Niclas Mäkelä

Tarjoa suklaasuukot passionin ja pitaijan kanssa.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

24

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Suklaasuukot:

  • 1 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 dl kaakaojauhetta
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/4 tl chilirouhetta
  • 1/4 tl suolaa
  • 50 g voita
  • 75 g tummaa suklaata
  • 1 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 kananmuna

Kuorrute:

  • 50 g voita
  • 25 g tummaa suklaata
  • 2 dl tomusokeria
  • 100 g tuorejuustoa
  • 2 rkl kaakaojauhetta

Pinnalle:

  • suolapähkinöitä
  • suklaata

Valmistusohje

Suklaasuukot tehdään helposti näin:

1. Yhdistä kaikki kuivat aineet keskenään kulhossa. Sekoita hyvin, ettei kaakao jää paakuiksi taikinaan.

2. Sulata voi ja suklaa mikrossa. Lisää molemmat taikinaan vuorotellen kananmunan ja jogurtin kanssa. Sekoita taikinaa kääntelemällä. Älä vatkaa.

3. Levitä kaksinkertaiset minimuffinivuoat pellin päälle. Lusikoi tai pursota taikina vuokiin. Paista suukkoja 200-asteisen uunin keskitasolla noin 6 minuuttia, kunnes leivonnaisten reunat ovat kypsyneet, mutta keskusta vielä kostea. Anna jäähtyä.

4. Sulata voi ja suklaa mikrossa. Lisää tomusokeri, tuorejuusto ja kaakao hyvin vatkaten. Pursota tai lusikoi kuorrute leivonnaisten pinnalle. Koristele suklaasuukot rouhituilla suolapähkinöillä, suklaalla ja halutessasi ripauksella chilirouhetta.

Katso myös: Suklaa-suolakinuskitartaletit

Katso myös Kotiliesi.fi: Mokkasuklaasuukot

X