Suklaasuukot
Suklaasuukot saavat ärhäkän jälkipotkun chilistä. Tarjoa suklaaleivosten kanssa esimerkiksi halkaistuja passiohedelmiä ja pitaijan lohkoja.
Ainekset
Suklaasuukot:
- 1 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1/2 dl kaakaojauhetta
- 1 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 1/4 tl chilirouhetta
- 1/4 tl suolaa
- 50 g voita
- 75 g tummaa suklaata
- 1 dl maustamatonta jogurttia
- 1 kananmuna
Kuorrute:
- 50 g voita
- 25 g tummaa suklaata
- 2 dl tomusokeria
- 100 g tuorejuustoa
- 2 rkl kaakaojauhetta
Pinnalle:
- suolapähkinöitä
- suklaata
Valmistusohje
Suklaasuukot tehdään helposti näin:
1. Yhdistä kaikki kuivat aineet keskenään kulhossa. Sekoita hyvin, ettei kaakao jää paakuiksi taikinaan.
2. Sulata voi ja suklaa mikrossa. Lisää molemmat taikinaan vuorotellen kananmunan ja jogurtin kanssa. Sekoita taikinaa kääntelemällä. Älä vatkaa.
3. Levitä kaksinkertaiset minimuffinivuoat pellin päälle. Lusikoi tai pursota taikina vuokiin. Paista suukkoja 200-asteisen uunin keskitasolla noin 6 minuuttia, kunnes leivonnaisten reunat ovat kypsyneet, mutta keskusta vielä kostea. Anna jäähtyä.
4. Sulata voi ja suklaa mikrossa. Lisää tomusokeri, tuorejuusto ja kaakao hyvin vatkaten. Pursota tai lusikoi kuorrute leivonnaisten pinnalle. Koristele suklaasuukot rouhituilla suolapähkinöillä, suklaalla ja halutessasi ripauksella chilirouhetta.
Katso myös: Suklaa-suolakinuskitartaletit
Katso myös Kotiliesi.fi: Mokkasuklaasuukot
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous