Reseptit

Suklaatiramisu

Tiramisun suklainen versio saa sukat pyörimään jaloissa. Tee tiramisu hyvissä ajoin jääkaappiin maustumaan, mutta tarjoa se huoneenlämpöisenä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Paula Kukkonen/Otavamedia

Tiramisun suklainen versio saa sukat pyörimään jaloissa.

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 200 g tummaa suklaata (75 %)
  • 3 keltuaista
  • 1 dl sokeria
  • 250 g mascarponea
  • 3 dl kuohukermaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 200 g savoiardikeksejä

Kostutukseen:

  • 3 dl maitoa
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • 2 rkl konjakkia tai kahvilikööriä

Pinnalle:

  • kaakaojauhetta

Valmistusohje

1. Tee ensin kostutusliemi. Kuumenna maito kiehuvaksi, vispilöi sekaan sokeri ja kaakaojauhe. Anna kaakaon jäähtyä ja sekoita jouk­koon konjakki tai likööri.

2. Paloittele suklaa mikronkestävään kul­hoon, sulata mikrossa 10–20 sekuntia kerral­laan miedolla teholla, kunnes suklaa on juok­sevaa. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi, lisää joukkoon suklaa ja mascarpone. Vaahdo­ta kerma ja vaniljasokeri ja kääntele suklaa­ seokseen.

3. Kasta keksit yksi kerrallaan kaakaojuo­maan. Peitä noin 20–25 cm:n kokoisen reu­nallisen vuoan pohja keksikerroksella, lisää päälle puolet suklaaseoksesta. Tee toinen kek­sikerros ja peitä se täytteellä. Anna tiramisun maustua jääkaapissa vähintään 3 tuntia. Sii­vilöi pinnalle kerros kaakaojauhetta.

X