Suklaatiramisu
Tiramisun suklainen versio saa sukat pyörimään jaloissa. Tee tiramisu hyvissä ajoin jääkaappiin maustumaan, mutta tarjoa se huoneenlämpöisenä.
Ainekset
- 200 g tummaa suklaata (75 %)
- 3 keltuaista
- 1 dl sokeria
- 250 g mascarponea
- 3 dl kuohukermaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 200 g savoiardikeksejä
Kostutukseen:
- 3 dl maitoa
- 1 dl sokeria
- 1 rkl kaakaojauhetta
- 2 rkl konjakkia tai kahvilikööriä
Pinnalle:
- kaakaojauhetta
Valmistusohje
1. Tee ensin kostutusliemi. Kuumenna maito kiehuvaksi, vispilöi sekaan sokeri ja kaakaojauhe. Anna kaakaon jäähtyä ja sekoita joukkoon konjakki tai likööri.
2. Paloittele suklaa mikronkestävään kulhoon, sulata mikrossa 10–20 sekuntia kerrallaan miedolla teholla, kunnes suklaa on juoksevaa. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi, lisää joukkoon suklaa ja mascarpone. Vaahdota kerma ja vaniljasokeri ja kääntele suklaa seokseen.
3. Kasta keksit yksi kerrallaan kaakaojuomaan. Peitä noin 20–25 cm:n kokoisen reunallisen vuoan pohja keksikerroksella, lisää päälle puolet suklaaseoksesta. Tee toinen keksikerros ja peitä se täytteellä. Anna tiramisun maustua jääkaapissa vähintään 3 tuntia. Siivilöi pinnalle kerros kaakaojauhetta.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous