10.11.2017

Suklaatiramisu

Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Paula Kukkonen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Tiramisun suklainen versio saa sukat pyörimään jaloissa. Tee tiramisu hyvissä ajoin jääkaappiin maustumaan, mutta tarjoa se huoneenlämpöisenä.

Ainekset

200 g tummaa suklaata (75 %)
3 keltuaista
1 dl sokeria
250 g mascarponea
3 dl kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria
200 g savoiardikeksejä

Kostutukseen:

3 dl maitoa
1 dl sokeria
1 rkl kaakaojauhetta
2 rkl konjakkia tai kahvilikööriä

Pinnalle:

kaakaojauhetta

Valmistusohje

1. Tee ensin kostutusliemi. Kuumenna maito kiehuvaksi, vispilöi sekaan sokeri ja kaakaojauhe. Anna kaakaon jäähtyä ja sekoita jouk­koon konjakki tai likööri.

2. Paloittele suklaa mikronkestävään kul­hoon, sulata mikrossa 10–20 sekuntia kerral­laan miedolla teholla, kunnes suklaa on juok­sevaa. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi, lisää joukkoon suklaa ja mascarpone. Vaahdo­ta kerma ja vaniljasokeri ja kääntele suklaa­ seokseen.

3. Kasta keksit yksi kerrallaan kaakaojuo­maan. Peitä noin 20–25 cm:n kokoisen reu­nallisen vuoan pohja keksikerroksella, lisää päälle puolet suklaaseoksesta. Tee toinen kek­sikerros ja peitä se täytteellä. Anna tiramisun maustua jääkaapissa vähintään 3 tuntia. Sii­vilöi pinnalle kerros kaakaojauhetta.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi