Reseptit 1.7.2012

Suklaatorttu

Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Mehevän suklaatortun salaisuus on kahdesta eri suklaasta valmistettu täyte. Tämä suklainen unelma on herkkusuiden suosikki.

Ainekset

150 g kylmää voita
3 dl vehnäjauhoja
¾ dl kaakaota
1 dl tomusokeria
1 keltuainen
2 rkl Kylmää vettä

Täyte

200 g maitosuklaata
100 g tummaa suklaata
2 dl kuohukermaa
1 dl maitoa
2 isoa munaa
3 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

koristeeksi

suklaarouhetta tai rouhittuja lumimanteleita

Lisäksi

vaniljalla maustettua kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä

Valmistusohje

1. Nypi sekaisin paloiteltu voi, vehnäjauhot, kaakao ja tomusokeri. Lisää keltuais- vesiseos nopeasti sekoittaen. Älä vaivaa taikinaa. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä kylmässä vähintään puoli tuntia.

2. Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Kauli taikina halkaisijaltaan 22 cm:n kokoisen irtopohjavuoan pohjan ja reunat peittäväksi levyksi. Peitä vuoan pohja leivinpaperilla, voitele reunat. Nosta levy vuokaan ja painele. Pistele pohja haarukalla, peitä leivinpaperilla ja kaada pohjan päälle pussillinen kuivia herneitä, etteivät reunat valu paistamisen aikana. Kypsennä pohjaa 180-asteisen uunin keskitasolla 20 minuuttia. Poista paperi ja herneet ja kypsennä vielä 5 minuuttia.

3. Tee täyte pohjan kypsyessä. Kuumenna kermamaito kiehuvaksi. Paloittele suklaat kulhoon, kaada päälle neste. Sekoita tasaiseksi. Vatkaa munat ja sokeri keskenään, lisää suklaaseokseen. Kaada täyte pohjan päälle. Kypsennä noin 35–45 minuuttia tai kunnes täyte on juuri ja juuri hyytynyt.

4. Anna tortun jäähtyä täysin ennen tarjoamista.

Lisää suklaisia leivonnaisia:

suklaa-mokkatorttu

Suklaa-mokkatorttu

753505-suklaa-marenkitorttu.jpg

Suklaa-marenkitorttu

952110-suklaa_pahkinatorttu.jpg

Suklaa-pähkinätortut

Kotiliesi.fi: Appelsiini-suklaatorttu

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi