Suklaatryffelit
Suklaatryffelit valmistetaan tummasta suklaasta. Lopuksi ne pyöräytetään kaakaojauheessa, tomusokerissa tai erilaisissa pähkinärouheissa.
Ainekset
- 250 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus vähintään 70 %)
- 1 dl kuohukermaa
- 2 rkl muscovadosokeria
- 50 g voita
- 1 rkl ranskankermaa
Pinnalle
- kaakaojauhetta
- tomusokeria
- hasselpähkinärouhetta
- pistaasirouhetta
Valmistusohje
1. Hienonna suklaa karkeaksi rouheeksi. Kiehauta kerma ja sokeri kattilassa. Nosta kattila syrjään ja sekoita joukkoon rouhittu suklaa. Sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut. Lisää voi ja ranskankerma ja sekoita tasaiseksi.
2. Kaada suklaaseos kulhoon jäähtymään. Peitä kelmulla ja nosta viileään muutamaksi tunniksi, kunnes suklaata on helppo käsitellä.
3. Muotoile suklaasta kahden pikkulusikan avulla noin 25 pyöreähköä kuulaa. Pyörittele kuulat kaakaojauheessa, tomusokerissa tai pähkinärouheissa.
4. Säilytä suklaatryffelit ilmatiiviissä rasiassa viileässä.
Lisää vastustamattomia makeisia:
Kotiliesi.fi: Suklaakonvehdit
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous