Reseptit

Suklaatryffelit

Suklaatryffelit valmistetaan tummasta suklaasta. Lopuksi ne pyöräytetään kaakaojauheessa, tomusokerissa tai erilaisissa pähkinärouheissa.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 250 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus vähintään 70 %)
  • 1 dl kuohukermaa
  • 2 rkl muscovadosokeria
  • 50 g voita
  • 1 rkl ranskankermaa

Pinnalle

  • kaakaojauhetta
  • tomusokeria
  • hasselpähkinärouhetta
  • pistaasirouhetta

Valmistusohje

1. Hienonna suklaa karkeaksi rouheeksi. Kiehauta kerma ja sokeri kattilassa. Nosta kattila syrjään ja sekoita joukkoon rouhittu suklaa. Sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut. Lisää voi ja ranskankerma ja sekoita tasaiseksi.

2. Kaada suklaaseos kulhoon jäähtymään. Peitä kelmulla ja nosta viileään muutamaksi tunniksi, kunnes suklaata on helppo käsitellä.

3. Muotoile suklaasta kahden pikkulusikan avulla noin 25 pyöreähköä kuulaa. Pyörittele kuulat kaakaojauheessa, tomusokerissa tai pähkinärouheissa.

4. Säilytä suklaatryffelit ilmatiiviissä rasiassa viileässä.

Lisää vastustamattomia makeisia:

suussa sulavat tryffelit

Suussasulavat tryffelit

valkosuklaa-appelsiinitryffelit

Valkosuklaa-appelsiinitryffelit

744121-tryffelit.jpg

Puolukka-taatelitryffelit

Kotiliesi.fi: Suklaakonvehdit

X