Reseptit

Suklaavaahto

5.9.2014 Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Tummasta suklaasta valmistettu suklaavaahto on sallittu herkku, joka kohentaa mielialaa.

Ainekset

200 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus vähintään 70 %)
3 (luomu)munaa
½ dl ruokosokeria
2 dl kuohukermaa

pinnalle:

kaakaojauhetta

Lisäksi:

tuoreita hedelmiä tai marjoja

Valmistusohje

 

1. Paloittele suklaa ja sulata se kulhossa vesihauteessa tai pinnoitetussa kattilassa miedolla lämmöllä. Anna vähän jäähtyä. Erota munista valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset kevyeksi vaahdoksi. Lisää ruokosokeri pienissä erissä ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on paksua ja kiiltävää.

2. Sekoita ½ dl kuohukermaa, keltuaiset ja sulatettu suklaa keskenään. Vatkaa loput kermasta vaahdoksi.

3. Sekoita valkuais- ja kermavaahto varovasti nostelemalla suklaaseoksen joukkoon. Vaahtoon saa jäädä raitoja. Jaa suklaavaahto tarjoiluastioihin ja siivilöi pinnalle kaakaojauhetta. Pidä jääkaapissa pari tuntia. Tarjoa sellaisenaan tai hedelmien ja marjojen kanssa.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *