Suklainen kulhokakku
Suklainen kulhokakku toimii loistavasti kesäpäivinä. Vaikka olisi lämmin, kakku ei sula!
Ainekset
Suklaavaahto
- 400 g tummaa suklaata
- 100 g voita
- 4 keltuaista
- 4 valkuaista
- 4 dl kuohukermaa
- (2 rkl rommia)
Vaalea vaahto
- 2 dl kuohukermaa
- 250 g mascarponetuorejuustoa
- 1/2 dl tomusokeria
- 2 tl vaniljasokeria
Lisäksi
- 100 g maito- ja/ tai tummaa suklaata rouhittuna
- 25-30 ohuita kauralastuja
- tummaa kaakaojauhetta
Valmistusohje
Suklainen kulhokakku leivotaan helposti näin:
1. Sulata voi kattilassa ja lisää paloiteltu suklaa. Nosta kattila liedeltä ja anna suklaan sulaa välillä sekoittaen. Jäähdytä seos viileäksi.
2. Vatkaa jäähtyneeseen suklaaseokseen keltuaiset hyvin sekoittaen.
3. Mausta halutessasi rommilla.
4. Vatkaa kerma ja valkuaiset erikseen vaahdoksi. Sekoita vaahdot vuorotellen suklaaseokseen. Jätä odottamaan.
5. Valmista vaalea vaahto. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi ja kääntele joukkoon mascarpone ja sokerit.
6. Kokoa maljaan kerroksittain suklaavaahtoa, mascarponevaahtoa, kauralastuja ja suklaarouhetta.
7. Viimeistele suklainen kulhokakku tummalla kaakaojauheella ja puolitetuilla kauralastuilla.
Katso myös: Mansikka-kulhokakku
Katso myös Kotiliesi.fi: Täydellinen täytekakku – näillä neuvoilla onnistut!
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous