Reseptit

Suklainen kulhokakku

Suklainen kulhokakku toimii loistavasti kesäpäivinä. Vaikka olisi lämmin, kakku ei sula!

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Suklaavaahto

  • 400 g tummaa suklaata
  • 100 g voita
  • 4 keltuaista
  • 4 valkuaista
  • 4 dl kuohukermaa
  • (2 rkl rommia)

Vaalea vaahto

  • 2 dl kuohukermaa
  • 250 g mascarponetuorejuustoa
  • 1/2 dl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria

Lisäksi

  • 100 g maito- ja/ tai tummaa suklaata rouhittuna
  • 25-30 ohuita kauralastuja
  • tummaa kaakaojauhetta

Valmistusohje

Suklainen kulhokakku leivotaan helposti näin:

1. Sulata voi kattilassa ja lisää paloiteltu suklaa. Nosta kattila liedeltä ja anna suklaan sulaa välillä sekoittaen. Jäähdytä seos viileäksi.

2. Vatkaa jäähtyneeseen suklaaseokseen keltuaiset hyvin sekoittaen.

3. Mausta halutessasi rommilla.

4. Vatkaa kerma ja valkuaiset erikseen vaahdoksi. Sekoita vaahdot vuorotellen suklaaseokseen. Jätä odottamaan.

5. Valmista vaalea vaahto. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi ja kääntele joukkoon mascarpone ja sokerit.

6. Kokoa maljaan kerroksittain suklaavaahtoa, mascarponevaahtoa, kauralastuja ja suklaarouhetta.

7. Viimeistele suklainen kulhokakku tummalla kaakaojauheella ja puolitetuilla kauralastuilla.

Katso myös: Mansikka-kulhokakku

Katso myös Kotiliesi.fi: Täydellinen täytekakku – näillä neuvoilla onnistut!

X