Reseptit

Suklainen mansikkakakku

Voit tehdä kakun myös valmiina ostetusta kakkupohjasta tai valmiista marenkilevyistä ja suklaavaahdosta.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohja:

  • 4 munaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • ½ dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

kostutus:

  • 1 ½ dl vettä
  • ½ dl mansikkalikööriä tai -mehua

väliin ja päälle:

  • 1 levy dl (200-250 g) tummaa suklaata
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa (rasvaa 2 %)
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 tlk vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta
  • 1 l mansikoita

Valmistusohje

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita keskenään vehnäjauhot, perunajauhot sekä leivinjauhe ja lisää seos siivilän läpi vaahdon joukkoon. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun tasapohjaiseen vuokaan. Paista 175 asteen uuninlämmössä noin puoli tuntia.

Kumoa kakkupohja vuoasta, anna jäähtyä ja leikkaa se kolmeen osaan.

Paloittele suklaa pieneen kulhoon tai kattilaan. Pane suurempaan kattilaan vettä ja kuumenna se kiehuvaksi. Nosta kulho tai kattila päälle ja sulata suklaa miedolla lämmöllä vesihauteessa. Varo, ettei vesihöyryä joudu suklaan joukkoon. Sekoita tuorejuusto vähän jäähtyneen suklaan joukkoon ja mausta seos sokerilla sekä vaniljasokerilla. Vatkaa vanilliinikastike vaahdoksi ja sekoita vaahto suklaa-tuorejuustoseokseen.

Puhdista mansikat, viipaloi osa mansikoista täytteeseen ja jätä päälle tulevat marjat kokonaisiksi.

Pane alin levy tarjoiluvadille ja kostuta se vedellä, joka on maustettu mansikkaliköörillä tai -mehulla. Levitä päälle kerros suklaavaahtoa ja viipaloituja mansikoita. Nosta toinen levy päälle, kostuta se ja levitä päälle kerros suklaavaahtoa ja mansikoita. Nosta viimeinen kakkulevy paikalleen, kostuta se ja levitä päälle loput suklaavaahdosta. Koristele kakku kokonaisilla mansikoilla.

Vihje: Voit tehdä kakun valmiina ostetusta kakkupohjasta tai valmiista marenkilevyistä ja suklaavaahdosta. Marenkilevyjä ei tarvitse kostuttaa.

X