Reseptit

Suklainen marja-raakakakku

1.7.2014 Teksti: Ruoka.fi Kuvat: Sari Reivo

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

Kakkupohja

1 dl mulpereita
1 dl pähkinöitä
0.5 dl lucumaa
2 rkl raakakaakaojauhetta
2 rkl hunajaa
4 rkl neitsytkookosöljyä
1 tl vaniljaa
ripaus laatusuolaa

suklaamousse:

3 dl kiinteää kookosmaitoa
10 g Irish Mossia (liota)
2 rkl raakakaakaojauhetta
2 rkl lucumaa
1 rkl macaa
3 rkl hunajaa/agavea /kookossokeria
3 rkl neitsytkookosöljyä
1 tl vaniljaa
ripaus laatusuolaa
2 tl lesitiiniä

Marjamousse:

3 dl marjasosetta
10 g Irish Mossia (liota)
2 rkl lucumaa
3 rkl hunajaa/agavea/kookossokeria
6 rkl neitsytkookosöljyä
1 tl vaniljaa
ripaus laatusuolaa
2 tl lesitiiniä

Valmistusohje

Raakakakut saavat kaunista väriä ja makua marjoista. Kakut kannattaakin koristella reilusti marjoilla sekä lisäksi voi vielä tehdä erilaisia marjakastikkeita. Raikasta marjakastiketta voi myös lisätä kakkupalan kaveriksi. Marjaisaan suklaa-raakakakkuun voit käyttää  haluamiasi marjoja soseena. Tähän on laitettu mansikkaa, koska se on aina herkullisen takuuvarma valinta.

Reseptin Irish Mossin sekautin liotettuna suoraan täytteen ainesten kanssa, mutta voit valmistaa siitä etukäteen geelin veden (1 dl) kanssa ja jakaa sen kahteen osaan täytteitä varten. Mikäli et usko blenderisi tehoihin, kannattaa valmistaa geeli etukäteen ja erikseen blendattuna.

Valmista suklainen marja-raakakakku näin:

Liota kakun täytteitä varten Irish Moss yön yli. Voit siis blendata 20 g liotettua levää veden (noin 1 dl) kanssa sileäksi ja jakaa sen kahteen osaan. Tämän voi tehdä jo etukäteen, geeli säilyy hyvin jääkaapissa. Tai voit blendata liotetut levät suoraan täytemassojen kanssa.

Valmista kakkupohja esim. monitoimikoneella rouhimalla mulperit ja kuivajauheet hienoksi, viimeisenä lisäten pähkinät, joihin pieni rouhaisu riittää. Lisää sulatettu kookosöljy, sekoita taikinaksi ja tarkista maku. Painele pienehkön vuoan pohjalle.

Sulata kookosöljy valmiiksi ja blendaa suklaamoussen ainekset sileäksi massaksi viimeisenä lisäten öljy ja lesitiini. Tarkista maku ja kaada vuokaan pohjan päälle. Laita vuoka kylmään jämähtämään jos haluat selkeät kerrokset kakkuun. Seuraavaksi blendaa marjamoussen ainekset samoin kuin edellinenkin. Tarkista maku. Lisää marjamassa suklaakerroksen päälle ja laita kakku yön yli jääkaappiin. Koristele valmis kakku marjoilla.

Resepti: Sari Reivo

 

 

 

Julkaistu aiemmin

Web-julkaisu

Kommentit (2)

Hei,
Kiitos hyvästä huomiosta. Pohjan ohjeeseen oli päässyt kirjoitusvirhe. Nyt se on korjattu.




0



0

Onko pohjan ohjeessa virhe? Kookosöljyä 4 desiä vai 4 ruokalusikallista…neljällä desillä pohjasta tulee aivan vatkulia…




0



0

Hei,
Kiitos hyvästä huomiosta. Pohjan ohjeeseen oli päässyt kirjoitusvirhe. Nyt se on korjattu.




0



0

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *