18.6.2012

Suklainen omenakeikauskakku

Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

3-4 omenaa
100 g voita tai margariinia
200 g tummaa suklaata
3 munaa
1 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

Kuori ja halkaise omenat. Poista niistä siemenkota. Jätä omenat puolikkaiksi tai leikkaa ne vielä kahteen osaan.

Voitele tasapohjaisen vuoan reunat ja peitä sen pohja leivinpaperilla. Levitä omenat tasaisesti vuoan pohjalle.

Sulata rasva kattilassa. Paloittele suklaa rasvan joukkoon ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Anna vähän jäähtyä.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää suklaaseos sekä keskenään sekoitettu kuivat aineet muna-sokerivaahdon joukkoon. Sekoita varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.

Kaada taikina omenoiden päälle vuokaan. Paista 175 asteen uuninlämmössä noin 45 minuuttia.

Irrota kakku veitsellä vuoan reunoista ja kumoa vadille. Poista paperi. Tarjoa vaahdotetun vanilliinikastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi