
Suklaiset maapähkinämakeiset
Suklaiset maapähkinämakeiset ovat herkkua. Suklaakuorrutteen alta paljastuu samettinen maapähkinävoisydän. Kahvin kanssa ne sopivat päättämään pitkän jouluillallisen.
Ainekset
Suklaiset maapähkinämakeiset:
- 2 1/2 dl maapähkinävoita (pehmeää ja tasaista)
- 75 g pehmeää voita
- 5 dl tomusokeria
- 400 g tummaa suklaata koristeluun
- nonparelleja
Valmistusohje
Suklaiset maapähkinämakeiset tehdään helposti näin:
1. Sekoita maapähkinävoi ja voi sähkövatkaimella tasaiseksi seokseksi.
2. Lisää tomusokeri ja sekoita kunnes seos on murumaisen tasaista.
3. Pyöritä taikinasta palloja ja laita ne laakealle leivinpaperilla peitetylle vadille (jos massa jää liian kuivaksi, sekoita joukkoon tilkka vettä ennen pyörittelyä).
4. Nosta vati jääkaappiin noin 30 minuutiksi.
5. Sulata sillä välin suklaa. Dippaa varrastikun avulla maapähkinäpallot suklaaseen ja nosta takaisin vadille.
6. Koristele suklaiset maapähkinämakeiset nonparelleilla.
7. Nosta jääkaappiin jähmettymään.
Katso myös: Nutella-suklaafudget
Katso myös Kotiliesi.fi: Suklaa-lakritsi-mantelitryffelit
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous