Reseptit

Suklaiset maapähkinämakeiset

Suklaiset maapähkinämakeiset ovat herkkua. Suklaakuorrutteen alta paljastuu samettinen maapähkinävoisydän. Kahvin kanssa ne sopivat päättämään pitkän jouluillallisen.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

25

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Suklaiset maapähkinämakeiset:

  • 2 1/2 dl maapähkinävoita (pehmeää ja tasaista)
  • 75 g pehmeää voita
  • 5 dl tomusokeria
  • 400 g tummaa suklaata koristeluun
  • nonparelleja

Valmistusohje

Suklaiset maapähkinämakeiset tehdään helposti näin:

1. Sekoita maapähkinävoi ja voi sähkövatkaimella tasaiseksi seokseksi.

2. Lisää tomusokeri ja sekoita kunnes seos on murumaisen tasaista.

3. Pyöritä taikinasta palloja ja laita ne laakealle leivinpaperilla peitetylle vadille (jos massa jää liian kuivaksi, sekoita joukkoon tilkka vettä ennen pyörittelyä).

4. Nosta vati jääkaappiin noin 30 minuutiksi.

5. Sulata sillä välin suklaa. Dip­paa varrastikun avulla maapäh­kinäpallot suklaaseen ja nosta takaisin vadille.

6. Koristele suklaiset maapähkinämakeiset nonparelleilla.

7. Nosta jääkaappiin jähmetty­mään.

Katso myös: Nutella-suklaafudget

Katso myös Kotiliesi.fi: Suklaa-lakritsi-mantelitryffelit

X