Reseptit

Suola-kinuskifondue

22.9.2018 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Savusuola antaa itse keitetylle kinuskille upean aromin. Dippaa suola-kinuskifondueen hedelmäpaloja, vaahtokarkkeja tai rapeita murokeksejä.

Ainekset

Suola-kinuskifondue:

4 dl kuohukermaa
2 dl sokeria
2 dl muscovado- tai fariinisokeria
1 tl savusuolaa (tai sormisuolaa)
(2 rkl rommia)

Valmistusohje

1. Mittaa kattilaan kerma ja sokerit. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä keskilämmöllä hiljaa poreillen noin 30 minuuttia tai kunnes seos muuttuu karamellinruskeaksi ja kiiltäväksi.

2. Mausta rommilla ja savu-suolalla.

3. Kaada fondue pieneen pataan ja nosta kynttilän päälle, jotta seos pysyy juoksevana.

4. Paloittele banaanit, päärynät ja ananas. Dippaa hedelmiä suola-kinuskifondueen ja nauti.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *