
Suolainen juustokakku parsatäytteellä
Suolainen juustokakku parsatäytteellä hurmaa täyteläisellä maullaan. Käytä kakkuun maukasta juureen leivottua hiivaleipää. Leipä käytetään kakkuun kuorineen.
Ainekset
Pohja:
- 300 g maukasta hiivaleipää
- 80 g voita
- 3 rkl vettä
Parsatäyte:
- 3 liivatelehteä
- 1 nippu (500 g) vihreitä parsoja
- 1 valkosipulinkynsi
- 75 g raastettua parmesaanijuustoa
- 1 dl majoneesia
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1/2 sitruunan mehu
- (mustapippuria)
- (suolaa)
Juustotäyte:
- 150 g pehmeää sinihomejuustoa (esim. Castello Creamy Blue)
- 200 g tuorejuustoa
- 1 dl majoneesia
- 1 dl silputtua basilikaa
- (mustapippuria)
Koristeeksi:
- viinirypäleitä
- juustopaloja
Valmistusohje
1. Pane leipäviipaleet kuorineen monitoimikoneeseen ja jauha ne muruiksi. Lisää sulatettu voi ja vesi. Anna koneen pyöriä pari sekuntia. Peitä pienen (halkai sija15–18 cm) irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla.
2. Pane liivatelehdet pehmene mään kylmään veteen. Kuori parsat ja keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Huuhdo parsat kylmällä vedellä ja soseuta. Puserra valkosipuli soseeseen ja lisää muut aineet. Mausta seos suolalla ja pippurilla. Liuota kuivaksi puserretut liivatelehdet 2 rkl kiehuvan kuumaa vettä. Lisää liivate ohuena nauhana täytteeseen samalla sekoittaen.
3. Painele 1/4 leipäseoksesta vuoan pohjalle ja kaada päälle puolet parsatäytteestä. Ripottele päälle 1/4 leivästä. Pane kakku jääkaappiin siksi aikaa, kun teet juustotäytteen.
4. Sekoita juustot keskenään sähkövatkaimella. Lisää majoneesi ja basilikasilppu. Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla. Levitä puolet juustoseoksesta leipämurujen päälle. Lisää loput parsatäytteestä ja peitä leipäkerroksella. Levitä pinnalle loput juustoseoksesta.
5. Peitä vuoka foliolla ja anna kakun tekeytyä jääkaapissa 4–12 tuntia. Koristele kakku ennen tarjoamista viinirypäleillä ja juustopaloilla.
Katso myös: Rapupiiras eli rapuhyytelötorttu buffetpöytään
Kotiliesi.fi: Kreikkalainen voileipätorttu
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous