Reseptit

Suolainen juustokakku parsatäytteellä

Suolainen juustokakku parsatäytteellä hurmaa täyteläisellä maullaan. Käytä kakkuun maukasta juureen leivottua hiivaleipää. Leipä käytetään kakkuun kuorineen.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Mirva Kakko / Otavamedia

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pohja:

  • 300 g maukasta hiivaleipää
  • 80 g voita
  • 3 rkl vettä

Parsatäyte:

  • 3 liivatelehteä
  • 1 nippu (500 g) vihreitä parsoja
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 75 g raastettua parmesaanijuustoa
  • 1 dl majoneesia
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1/2 sitruunan mehu
  • (mustapippuria)
  • (suolaa)

Juustotäyte:

  • 150 g pehmeää sinihomejuustoa (esim. Castello Creamy Blue)
  • 200 g tuorejuustoa
  • 1 dl majoneesia
  • 1 dl silputtua basilikaa
  • (mustapippuria)

Koristeeksi:

  • viinirypäleitä
  • juustopaloja

Valmistusohje

1. Pane leipäviipaleet kuorineen monitoimikoneeseen ja jauha ne muruiksi. Lisää sulatettu voi ja vesi. Anna koneen pyöriä pari sekuntia. Peitä pienen (halkai­ sija15–18 cm) irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla.

2. Pane liivatelehdet pehmene­ mään kylmään veteen. Kuori parsat ja keitä ne kypsiksi suo­lalla maustetussa vedessä. Huuhdo parsat kylmällä vedellä ja soseuta. Puserra valkosipuli soseeseen ja lisää muut aineet. Mausta seos suolalla ja pippurilla. Liuota kuivaksi puserretut liivatelehdet 2 rkl kiehuvan kuu­maa vettä. Lisää liivate ohuena nauhana täytteeseen samalla sekoittaen.

3. Painele 1/4 leipäseoksesta vuoan pohjalle ja kaada päälle puolet parsatäytteestä. Ripotte­le päälle 1/4 leivästä. Pane kakku jääkaappiin siksi aikaa, kun teet juustotäytteen.

4. Sekoita juustot keskenään sähkövatkaimella. Lisää majo­neesi ja basilikasilppu. Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolal­la. Levitä puolet juustoseokses­ta leipämurujen päälle. Lisää lo­put parsatäytteestä ja peitä lei­päkerroksella. Levitä pinnalle loput juustoseoksesta.

5. Peitä vuoka foliolla ja anna kakun tekeytyä jääkaapissa 4–12 tuntia. Koristele kakku en­nen tarjoamista viinirypäleillä ja juustopaloilla.

Katso myös: Rapupiiras eli rapuhyytelötorttu buffetpöytään

Kotiliesi.fi: Kreikkalainen voileipätorttu

 

X