suolainen piirakkapohja
Reseptit

Suolainen piirakkapohja

Tämän piirakkapohjan valmistat käsin nyppimällä tai monitoimikoneella. Valmiista pohjasta leivot helposti kasvis- tai lihapiirakan.
Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

14

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Suolainen piirakkapohja

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 ripaus suolaa
  • 125 g voita tai margariinia
  • 2 rkl kylmää vettä

Valmistusohje

Suolainen piirakkapohja tehdään näin:

Suolainen piirakkapohja on helppotekoinen.

1. Sekoita ainekset keskenään joko monitoimikoneessa tai käsin nyppimällä.

2. Painele taikina yhteen 24 cm:n piirakkavuokaan ja anna pohjan levätä kylmässä noin tunti.

3. Pistele pohja haarukalla ja esikypsennä 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

Kurkkaa myös omenaisen vuohenjuustopiirakan ohje.

Katso myös Kotiliesi.fi: Suolainen piirakka juhlapöytään – leivo pellillinen kerralla

X