Reseptit

Suolainen puuro

Suolainen puuro muistuttaa risottoa, ja risoton tavoin se sopii brunssille, lounas­ ruoaksi ja jopa illallispöytään. Voit annostella puuron lauta­sille valmiiksi ja antaa ruokai­lijoiden itse höystää annok­sensa mielensä mukaan.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Niclas Mäkelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Suolainen puuro

  • 1 1/2 dl rikottuja ohrasuurimoita
  • 1 1/4 dl vettä
  • 2 kasvisliemikuutiota
  • 1-2 rkl voita
  • 2 dl parmesaanijuustoa raastettuna
  • sitruunamehua

Täytevaihtoehto 1

  • 4 keitettyä kananmunaa
  • 4 viipaletta pekonia
  • 200 g sieniä (viljeltyjä tai metsä-)
  • 1/2 ruukkua ruohosipulia
  • mustapippuria myllystä

Täytevaihtehto 2

  • 4 kananmunaa paistettuna
  • 100-150 g kylmäsavulohta
  • 1 avokado
  • 1 ruukku rucolaa
  • 1/2 ruukkua tilliä
  • sitruunalohkoja

Valmistusohje

Suolainen puuro tehdään helposti näin:

1. Kuumenna vesi kiehuvaksi, murenna joukkoon liemikuutiot. Lisää ohrasuurimot ja anna puuron kiehua hiljalleen puolisen tuntia. Sekoita välillä ja lisää tarvittaessa vettä. Lisää voi ja parmesaaniraaste valmiiseen puuroon. Mausta tilkalla sitruunamehua.

2. Valmistele höysteet puuron kypsyessä.

3. Vaihtoehto 1: Keitä munat (4–6 min). Puolita pekoniviipaleet ja paista rapeiksi pannulla. Viipaloi sienet ja ruskista pannulla. Silppua ruohosipuli.

4. Vaihtoehto 2: Paista munat pannulla, mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria. Puolita lohiviipaleet ja kääri ruusukkeiksi. Kuori ja viipaloi avokado. Silppua tilli.

5. Jaa lämmin puuro syville lautasille. Lisää päälle lisukkeet, rouhaise pinnalle vähän mustapippuria.

6. Tarjoa suolainen puuro lounaaksi.

Katso myös: Kaura on todellista superruokaa – 7 terveellistä kauraruokaa aamiaisesta iltapalaan

Katso myös Kotiliesi.fi: Tuunaa kaurapuuro herkuksi – 6 + 1 suussa sulavaa ideaa

X