Suolainen puuro
Suolainen puuro muistuttaa risottoa, ja risoton tavoin se sopii brunssille, lounas ruoaksi ja jopa illallispöytään. Voit annostella puuron lautasille valmiiksi ja antaa ruokailijoiden itse höystää annoksensa mielensä mukaan.
Ainekset
Suolainen puuro
- 1 1/2 dl rikottuja ohrasuurimoita
- 1 1/4 dl vettä
- 2 kasvisliemikuutiota
- 1-2 rkl voita
- 2 dl parmesaanijuustoa raastettuna
- sitruunamehua
Täytevaihtoehto 1
- 4 keitettyä kananmunaa
- 4 viipaletta pekonia
- 200 g sieniä (viljeltyjä tai metsä-)
- 1/2 ruukkua ruohosipulia
- mustapippuria myllystä
Täytevaihtehto 2
- 4 kananmunaa paistettuna
- 100-150 g kylmäsavulohta
- 1 avokado
- 1 ruukku rucolaa
- 1/2 ruukkua tilliä
- sitruunalohkoja
Valmistusohje
Suolainen puuro tehdään helposti näin:
1. Kuumenna vesi kiehuvaksi, murenna joukkoon liemikuutiot. Lisää ohrasuurimot ja anna puuron kiehua hiljalleen puolisen tuntia. Sekoita välillä ja lisää tarvittaessa vettä. Lisää voi ja parmesaaniraaste valmiiseen puuroon. Mausta tilkalla sitruunamehua.
2. Valmistele höysteet puuron kypsyessä.
3. Vaihtoehto 1: Keitä munat (4–6 min). Puolita pekoniviipaleet ja paista rapeiksi pannulla. Viipaloi sienet ja ruskista pannulla. Silppua ruohosipuli.
4. Vaihtoehto 2: Paista munat pannulla, mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria. Puolita lohiviipaleet ja kääri ruusukkeiksi. Kuori ja viipaloi avokado. Silppua tilli.
5. Jaa lämmin puuro syville lautasille. Lisää päälle lisukkeet, rouhaise pinnalle vähän mustapippuria.
6. Tarjoa suolainen puuro lounaaksi.
Katso myös: Kaura on todellista superruokaa – 7 terveellistä kauraruokaa aamiaisesta iltapalaan
Katso myös Kotiliesi.fi: Tuunaa kaurapuuro herkuksi – 6 + 1 suussa sulavaa ideaa
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous