Reseptit

Suolaisen makea omenapaistos

7.2.2019 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Makean ja suolaisen suloista liittoa on mahdotonta vastustaa. Omenapaistos tarjotaan kanelilla maustetun ranskankerman kanssa.

Ainekset

Muruseos:

3 dl pekaanipähkinöitä
2 dl vehnäjauhoja
1 dl fariinisokeria
1/2 tl suolaa
1/2 tl kanelia
100 g voita

Täyte:

5 hapokasta omenaa
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
1 dl fariinisokeria
2 rkl maissitärkkelystä

Lisäksi:

1 prk ranskankermaa
1/2 tl kanelia
3 rkl tomusokeria

Valmistusohje

1. Murskaa pähkinät kaulimella tai monitoimikoneessa. Sekoita kulhossa pähkinärouhe, vehnäjauhot, fariinisokeri, suola ja kaneli. Nypi joukkoon voi.

2. Kuori omenat ja leikkaa ne lohkoiksi. Sekoita lohkojen joukkoon sitruunan kuoriraaste ja mehu sekä fariinisokeri ja maissitärkkelys.

3. Kaada omenalohkot uunivuokaan ja murustele pinnalle pähkinä-voiseos. Paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä hetki

4. Mausta ranskankerma kanelilla ja tomusokerilla. Tarjoile omenapaistos maustetun ranskankerman
kera.

Julkaistu aiemmin

seura

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme