Ensimmäiseen täytteeseen tulee päärynää, sitruunamehua, sinihomejuustoa muruina ja pähkinärouhetta. Toiseen täytteeseen tulee briejuustoa, mansikkaa viipaleina, tummaa balsamicokastiketta, ripaus sormisuolaa.
Reseptit

Suolaiset suupalat brie- ja sinihomejuustosta sekä porosta

Juhliin sopii hyvin kaikenlaiset naposteltavat ruoat. Näissä suolaisissa suupaloissa on maukkaat täytteet.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Ari Heinonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 30 kpl suolaisia keksejä maun mukaan

Täyte 1:

  • 1 päärynä viipaleina
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 50 g sinihomejuustoa muruina
  • 1 dl pähkinärouhetta

Täyte 2:

  • 100 g briejuustoa
  • 5 mansikkaa viipaleina
  • n. 0,5 dl tummaa balsamicokastiketta
  • ripaus sormisuolaa

Täyte 3:

  • 30 g piparjuurituorejuustoa
  • 5 viipaletta kylmäsavuporoa tai -härkää suikaleina
  • muutama lehtipersiljan lehti
  • 2 rkl pakastepuolukoita

Valmistusohje

 

1. Asettele kymmenelle keksille päärynäviipaleet ja purista päälle tilkka sitruunamehua, jotta päärynä ei tummu. Ripotele pinnalle sinihomejuustoa sekä pähkinärouhetta.

2. Asettele seuraaville kymmenelle keksille briejuustoa, mansikkaviipaleita ja tippa balsamicokastiketta. Viimeistele ripauksella sormisuolaa.

3. Voitele loput keksit piparjuurituorejuustolla, lisää kylmäsavulihasuikaleet ja koristele lehtipersiljalla ja puolukoilla.

4. Nosta keksit vadille ja tarjoile.

X