Suolapähkinätikut
Nämä naposteltavat valmistuvat nopeasti pakastetusta voitaikinasta. Helppotekoiset pähkinätikut sopivat glögitarjoiluun ja keittojen lisukkeeksi.
Ainekset
- 3 pakastettua voitaikinalevyä
- 100 g maapähkinöitä
- 100 g pistaasipähkinöitä
- 1 muna
- hiutalesuolaa
Valmistusohje
1. Ota taikina sulamaan huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen leipomista.
2. Kuumenna uuni 225-asteiseksi.
3. Kaaviloi taikinat ohuemmiksi. Voitele munalla. Ripottele päälle pähkinärouhetta ja suolaa.
4. Leikkaa jokainen levy noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Pane viipaleet pellille.
5. Paista tikut kullanruskeiksi ja rapeiksi uunin keskiosassa.
Lisää pikkusuolaisia jouluksi:
Kotiliesi.fi: Parmesaani-yrttitikut
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous