Reseptit

Suolapähkinätikut

Nämä naposteltavat valmistuvat nopeasti pakastetusta voitaikinasta. Helppotekoiset pähkinätikut sopivat glögitarjoiluun ja keittojen lisukkeeksi.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

30

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3 pakastettua voitaikinalevyä
  • 100 g maapähkinöitä
  • 100 g pistaasipähkinöitä
  • 1 muna
  • hiutalesuolaa

Valmistusohje

1. Ota taikina sulamaan huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen leipomista.

2. Kuumenna uuni 225-asteiseksi.

3. Kaaviloi taikinat ohuemmiksi. Voitele munalla. Ripottele päälle pähkinärouhetta ja suolaa.

4. Leikkaa jokainen levy noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Pane viipaleet pellille.

5. Paista tikut kullanruskeiksi ja rapeiksi uunin keskiosassa.

Lisää pikkusuolaisia jouluksi:

788976-leipatikut.jpg

Italialaiset leipätikut

925577-grissinit.jpg

Nopeat parmesaanigrissinit

785166-leipatikut.jpg

Dukkah-leipätikut

Kotiliesi.fi: Parmesaani-yrttitikut

X