Reseptit

Suomalainen ceviche

Sitruunamehussa ”kypsennetty” kuha jäljittelee eteläamerikkalaista cevicheä. Lime, chili ja korianteri on jätetty pois, jotta kuhan hienostunut maku pääsee oikeuksiinsa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Kristiina Kurronen / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Suomalainen ceviche:

  • 300-400 g kuhafileetä
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 dl sitruunamehua
  • 1 punasipuli
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 1 nippu tilliä
  • 1 tl hienoa merisuolaa
  • ripaus sokeria
  • vastajauhettua pippuria

Lisäksi:

  • 1 dl ranskankermaa

Valmistusohje

1. Jos käytät järvikalaa, pakasta se vuorokaudeksi ennen valmistusta. Merikalaa ei tarvitse pakastaa.

2. Poista kalafileistä ruodot. Leikkaa fileet pieniksi kuutioiksi. Mausta kalapalat suolalla, sokerilla ja pippurilla. Silppua sipuli ja valkosipuli. Hienonna tilli.

3. Sekoita puserretun sitruunamehun joukkoon öljy. Kaada liemi kalan päälle. Anna kalan maustua jääkaapissa 1/2 tuntia.

4. Sekoita kalan joukkoon sipuli- ja tillisilput. Anna maustua vielä hetki. Valuta cevichen pinnalle halutessasi ranskankermaraidat.

5. Tarjoa lisänä valkosipuliöljyllä sipaistuja ja uunissa paistettuja ruisleipätikkuja.

X