Suomalainen ceviche
Sitruunamehussa ”kypsennetty” kuha jäljittelee eteläamerikkalaista cevicheä. Lime, chili ja korianteri on jätetty pois, jotta kuhan hienostunut maku pääsee oikeuksiinsa.
Ainekset
Suomalainen ceviche:
- 300-400 g kuhafileetä
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 dl sitruunamehua
- 1 punasipuli
- 1-2 valkosipulinkynttä
- 1 nippu tilliä
- 1 tl hienoa merisuolaa
- ripaus sokeria
- vastajauhettua pippuria
Lisäksi:
- 1 dl ranskankermaa
Valmistusohje
1. Jos käytät järvikalaa, pakasta se vuorokaudeksi ennen valmistusta. Merikalaa ei tarvitse pakastaa.
2. Poista kalafileistä ruodot. Leikkaa fileet pieniksi kuutioiksi. Mausta kalapalat suolalla, sokerilla ja pippurilla. Silppua sipuli ja valkosipuli. Hienonna tilli.
3. Sekoita puserretun sitruunamehun joukkoon öljy. Kaada liemi kalan päälle. Anna kalan maustua jääkaapissa 1/2 tuntia.
4. Sekoita kalan joukkoon sipuli- ja tillisilput. Anna maustua vielä hetki. Valuta cevichen pinnalle halutessasi ranskankermaraidat.
5. Tarjoa lisänä valkosipuliöljyllä sipaistuja ja uunissa paistettuja ruisleipätikkuja.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous