Reseptit

Suomalainen juustofondyy

Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Colourbox.com

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 200 g vuohengruyéreä
  • 200 g raastettua kermajuustoa
  • 1 pkt pehmeää Aura-juustoa
  • 3 dl kuivaa valkoviiniä (noin)
  • 1 tl sitruunamehua
  • 1 rkl maissitärkkelystä
  • mustapippuria

Lisäksi:

  • vaaleaa maalaisleipää

Valmistusohje

Juustofondyy maistuu viileän päivän iltana. Siihen voi käyttää vaikka  juustotarjottimelta jääneet tähdejuustot.

  • Raasta juustot hienoksi raasteeksi. Kuumenna paksupohjaisessa kattilassa viini, sitruunamehu ja maizena kiehuvaksi.
  • Lisää juustot vähän kerrallaan samalla hyvin sekoittaen. Kun seos on tasaista, mausta se mustapippurilla.
  • Kaada seos fondyypataan ja nosta pata telineeseen liekin päälle. Voit myös tarjota fondyyn annospadoista. Tarjoa lisäksi leipää isoiksi kuutioiksi leikattuna.
     
X