Suomalainen muikkupizza
Ruispizzapohjan täytteeksi levitetään muikkuja, pestoa ja kapriksia.
Ainekset
- 250 g pakaste ruistaikinaa
täyte:
- 4 tl pestoa
- 2 tl sitruunamehua
- 1.5 dl juustoraastetta (esim edam, rasvaa 9%)
- puolikas punasipuli
- 200 g pieniä neulamuikkuja
- 2 tl pieniä kapriksia
pinnalle:
- 2 dl raejuustoa
- 1 kpl sitruuna
Valmistusohje
- Kauli sulanut ruistaikina jauhotetulla pöydällä neljäksi ohueksi, pyöreäksi pitsapohjaksi. Nosta pohjat leivinpaperin päälle uunipellille.
- Sekoita pesto ja sitruunamehu. Levitä seos ruispohjille. Ripottele päälle juustoraaste.
- Kuori ja viipaloi sipuli ja levitä viipaleet juustoraasteen päälle. Levitä neulamuikut pitsapohjille. Jos käytät isompia muikku- tai silakkafileitä, leikkaa fileistä selkäruodot pois. Ripottele pinnalle kapriksia.
- Paista pitsoja 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Ripottele kypsien pitsojen päälle raejuustoa. Purista pinnalle vielä sitruunamehua.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous