Reseptit

Suomalainen muikkupizza

Ruispizzapohjan täytteeksi levitetään muikkuja, pestoa ja kapriksia.

Teksti:
Suvi Rüster

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 250 g pakaste ruistaikinaa

täyte:

  • 4 tl pestoa
  • 2 tl sitruunamehua
  • 1.5 dl juustoraastetta (esim edam, rasvaa 9%)
  • puolikas punasipuli
  • 200 g pieniä neulamuikkuja
  • 2 tl pieniä kapriksia

pinnalle:

  • 2 dl raejuustoa
  • 1 kpl sitruuna

Valmistusohje

  1. Kauli sulanut ruistaikina jauhotetulla pöydällä neljäksi ohueksi, pyöreäksi pitsapohjaksi. Nosta pohjat leivinpaperin päälle uunipellille.
  2. Sekoita pesto ja sitruunamehu. Levitä seos ruispohjille. Ripottele päälle juustoraaste.
  3. Kuori ja viipaloi sipuli ja levitä viipaleet juustoraasteen päälle. Levitä neulamuikut pitsapohjille. Jos käytät isompia muikku- tai silakkafileitä, leikkaa fileistä selkäruodot pois. Ripottele pinnalle kapriksia.
  4. Paista pitsoja 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Ripottele kypsien pitsojen päälle raejuustoa. Purista pinnalle vielä sitruunamehua.
X