Reseptit

Suomalainen siikaceviche

Alkujaan perulainen ceviche sopii täydellisesti suomalaiseen joulupöytään. Sitruunamehulla ”kypsytetty” siika on raikas lisä tuhtien jouluruokien rinnalle. Käytä aina pyyntituoretta kalaa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Mirva Kakko

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Suomalainen siikaceviche:

  • 2 (n. 400 g) pyyntituoretta siikafileetä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 1 1/2 rkl rypsiöljyä
  • 3/4-1 tl hienoa suolaa
  • 1/2 tl rouhittua musta- tai valkopippuria

Pinnalle:

  • 2 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • 2 rkl hienonnettua tilliä
  • 1 tl roseepippureita

Valmistusohje

1. Nypi siikafileestä pois ruodot. Leikkaa filee pieniksi paloiksi. Laita palat kulhoon, murskaa sekaan valkosipulinkynsi, lisää sitruunan kuori ja mehu, öljy se­kä mausteet. Anna kalan ”kyp­syä” valkoiseksi jääkaapissa noin 3 tuntia.

2. Laita ceviche tarjoiluvadille. Ripottele pinnalle silputtu ruo­hosipuli ja tilli sekä roseepippu­rit.

X