Reseptit

Suomalainen siikaceviche

12.12.2019 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Mirva Kakko

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos
Alkujaan perulainen ceviche sopii täydellisesti suomalaiseen joulupöytään. Sitruunamehulla "kypsytetty" siika on raikas lisä tuhtien jouluruokien rinnalle. Käytä aina pyyntituoretta kalaa.

Ainekset

Suomalainen siikaceviche:

2 (n. 400 g) pyyntituoretta siikafileetä
1 valkosipulinkynsi
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
1 1/2 rkl rypsiöljyä
3/4-1 tl hienoa suolaa
1/2 tl rouhittua musta- tai valkopippuria

Pinnalle:

2 rkl hienonnettua ruohosipulia
2 rkl hienonnettua tilliä
1 tl roseepippureita

Valmistusohje

1. Nypi siikafileestä pois ruodot. Leikkaa filee pieniksi paloiksi. Laita palat kulhoon, murskaa sekaan valkosipulinkynsi, lisää sitruunan kuori ja mehu, öljy se­kä mausteet. Anna kalan ”kyp­syä” valkoiseksi jääkaapissa noin 3 tuntia.

2. Laita ceviche tarjoiluvadille. Ripottele pinnalle silputtu ruo­hosipuli ja tilli sekä roseepippu­rit.

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme