Suomalainen siikaceviche
Alkujaan perulainen ceviche sopii täydellisesti suomalaiseen joulupöytään. Sitruunamehulla ”kypsytetty” siika on raikas lisä tuhtien jouluruokien rinnalle. Käytä aina pyyntituoretta kalaa.
Ainekset
Suomalainen siikaceviche:
- 2 (n. 400 g) pyyntituoretta siikafileetä
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
- 1 1/2 rkl rypsiöljyä
- 3/4-1 tl hienoa suolaa
- 1/2 tl rouhittua musta- tai valkopippuria
Pinnalle:
- 2 rkl hienonnettua ruohosipulia
- 2 rkl hienonnettua tilliä
- 1 tl roseepippureita
Valmistusohje
1. Nypi siikafileestä pois ruodot. Leikkaa filee pieniksi paloiksi. Laita palat kulhoon, murskaa sekaan valkosipulinkynsi, lisää sitruunan kuori ja mehu, öljy sekä mausteet. Anna kalan ”kypsyä” valkoiseksi jääkaapissa noin 3 tuntia.
2. Laita ceviche tarjoiluvadille. Ripottele pinnalle silputtu ruohosipuli ja tilli sekä roseepippurit.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous