Reseptit

Suomalainen tabbouleh

Suomalaisessa tabbouleh-salaatissa couscous on korvattu ohralla. Kuivatut karpalot ovat maukkaita sattumia salaatin joukossa. Salaatti toimii hyvin lisukkeena, mutta on ruokaisaa sellaisenaankin esimerkiksi lämpimien täysjyvärieskojen kanssa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Niclas Mäkelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Suomalainen tabbouleh:

  • 1 1/2 dl rikottuja ohrasuurimoita
  • 1/2 kurkku
  • 3 tomaattia
  • 1 kirpeä omena
  • 1 punasipuli
  • 1 ruukku lehtipersiljaa
  • 1 ruukku tilliä
  • 1/2 dl kuivattuja karpaloita

Kastike:

  • 1/2 dl sitruunamehua
  • 3 rkl öljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1 tl sokeria

Valmistusohje

1. Keitä ohrasuurimot kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja anna jäähtyä hetki.

2. Tee kastike suurimoiden jäähtyessä sekoittamalla ainekset keskenään. Kääntele kastike suurimoiden sekaan ja anna maustua jääkaapissa.

3. Halkaise kurkku pitkittäin ja kaavi siemenet pois lusikalla. Kuutioi kurkku. Leikkaa tomaatit ja omena kuutioiksi. Silppua sipuli, persilja ja tilli.

4. Lisää karpalot, yrtit ja kaikki kasvikset ohrasuurimoihin.

Vinkki: Keitä suurimoita tai jyviä kerralla parin päivän satsi. Ne sopivat kaikenlaisten salaattien pohjaksi.

X