
Superhelpot sämpylät
Brunssi lähestyy, mutta tarjottavat puuttuvat. Ei hätää, tällä reseptillä valmistat tuoreet sämpylät superhelposti brunssipöytään!
Ainekset
- 5 dl lämmintä vettä tai maitoa
- 3 rkl öljyä tai juoksevaa margariinia
- 1 1/2 tl suolaa
- 1 rkl hunajaa tai siirappia
- 2 dl kaurahiutaleita
- 1 ps kuivahiivaa
- 6-7 dl sämpyläjauhoja
Valmistusohje
Tällä ohjeella valmistat superhelpot sämpylät.
Sekoita rasva, siirappi tai hunaja, suola ja kaurahiutaleet lämpimään (42-asteiseen) nesteeseen. Lisää kuivahiiva ja sen verran jauhoja, että syntyy tavallista sämpylätaikinaa löysempi taikina. Anna kohota peitettynä kaksi tuntia. Lusikoi taikina pellille 12 sämpyläksi. Paista 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Kommentit
Ensimmäisellä kerralla nostatin taikinan 2 kertaa – ensin taikinana kaksinkertaiseksi, ja toisen kerran pellillä sämpylöinä.
Toisella kerralla nostatin taikinan vasta sämpylöinä pellillä 2 tuntia, mutta sämpylät eivät kohonneet , ja uunissa levisivät kuin pannukakku.
Kommentit
Ensimmäisellä kerralla nostatin taikinan 2 kertaa – ensin taikinana kaksinkertaiseksi, ja toisen kerran pellillä sämpylöinä.
Toisella kerralla nostatin taikinan vasta sämpylöinä pellillä 2 tuntia, mutta sämpylät eivät kohonneet , ja uunissa levisivät kuin pannukakku.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous