Supersalaatti pavuista ja melonista
Reseptit

Supersalaatti

Tämän supersalaatin hapankaalista saat hyviä maitohappobakteereja ja C-vitamiinia, jota on paljon myös idätetyssä vehnässä.
Teksti: Soili Soisalo Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 ruukku salaattia (tai ½ ruukkua kahta erilaista)
  • 2 dl hapankaalia
  • 2 porkkanaa
  • 400 g verkkomelonia
  • 1.5 dl idätettyä vehnää (tai keitettyjä vehnänjyviä)
  • 2 dl valkoisia papuja
  • koristeeksi krassia tai auringonkukanversoja

Kastike

  • 4 rkl saksanpähkinäöljyä (tai rypsiöljyä)
  • 1.5 rkl omenaviinietikkaa
  • 1 tl hunajaa
  • 1.5 tl soijakastiketta
  • 1 tl yrttisekoitusta

Valmistusohje

1. Sekoita kastikkeen ainekset ja marinoi kastikkeella pavut, mausta kastikkeella myös vehnänjyvät.

2. Huuhtele ja valuta salaatit, kuori ja raasta porkkana, pilko verkkomeloni.

3. Asettele salaattiainekset tarjolle lautasille, nosta pavut kastikkeesta ja valuta kastike salaatille.

Vinkki: Vehnänjyvät pitää ensin huuhdella ja liottaa ½ vrk. Sitten huuhdotaan, kaadetaan vesi pois ja idätetään pimeässä 1-2 vrk. Jyviä kostutetaan tarvittaessa idätyksen aikana.

1000 kJ (240 kcal) annos

X