Reseptit

Supersalsa

Supersalsa sisältää nimensä mukaan roppakaupalla voimaa ja vitamiineja. Syö supersalsaa sellaisenaan tai tarjoa esimerkiksi paistetun broilerin lisukkeena.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Kristiina Kurronen / Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Supersalsa:

  • 2 porkkanaa
  • 1 omenaa
  • 1 avokado
  • (1/2 - 1 chiliä)
  • 1 verigreippi
  • 1-2 tl raastettua inkivääriä
  • 1 limetin mehu
  • 1/4 tl suolaa

Pinnalle:

  • manteleita tai pähkinöitä

Valmistusohje

1. Kuori porkkanat ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Kuutioi myös omena ja avokado. (Silppua chili.)

2. Kuori verigreippi hedelmälihaa myöten ja irrota lohkot kalvojen välistä. Puserra kalvoista mehu talteen.

3. Sekoita inkivääriraaste limetti- ja greippimehujen joukkoon. Mausta mehu suolalla.

4. Sekoita salsa-ainekset keskenään, kaada päälle mehu. Rouhi mantelit tai pähkinät ja lisää salsan pinnalle.

X