Reseptit

Supisuomalainen frittata

4.4.2014 Teksti:

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

5 dl kuivattuja suppilovahveroita
2 sipulia
20 g Maitomaan voita

Munaseos:

8 Rainbow luomumunaa
1 dl Valio luomu täysmaitoa
1 dl Valio kermaa
100 g Kuusamon sinileima emmental juustoa raasteena (valmistettu pastöroimattomasta maidosta)
1/2tl Atlannin merisuolaa
1/4tl rouhittua mustapippuria
1-2dl Järvikylän silputtuja tuoreyrttejä (korianteri, oregano, basilika, persilja...)
50 g Aura-juustoa

Valmistusohje

Kuivatut sienet liotetaan. (Noin puoli tuntia, tai kiireessä kuumassa vedessä pari minuuttia). Ylimääräinen vesi puristellaan pois ja sieniä pyöritellään keskikuumalla pannulla kunnes ne alkavat napakoitua. Lisätään voi ja viipaloitu sipuli. Pyöritellään keskilämmöllä kunnes sipulit ovat freesaantuneet.

Paista sieniannos ennen munaseoksen vispaamista.

Munat ja maito/kerma vispataan hyvin. Lisätään joukkoon juustoraaste ja mausteet. Voidellaan 4-6 annoskulhoa öljyllä. Jaetaan munaseos kulhoihin. Lisätään päälle sieni-sipulisilppu. Halutessa pintaan lisätään murusteltua Aura-juustoa.

Paistetaan aluksi 175°C kiertoilmalla noin 15-20min (riippuen annoskulhojen koosta). Lopussa vielä noin 5min grillivastuksella.

Tarjoillaan vihersalaatin (tai itujen) kanssa. Annokset voi tarjota paistoastiasta tai erillisellä lautaselle lisukesalaatin kanssa. Öljytyistä kulhoista munakkaat irtoavat nätisti.

Frittata on kevättalveen sopiva, gluteeniton kasvisruoka. Nopea, helppo, edullinen, ravitseva ja suppilovahveroilla täytettynä mahdollisimman suomalainenkin. On arkiruokaa parhaimmillaan, mutta kauniisiin annoskulhoihin valmistettuna sopii juhlavaksi alkuruuaksikin

-Nestettä annokseen tulee noin 2dl. Halutessasi voit käyttää pelkkää kermaa tai pelkkää maitoa (myös kevyttä).

-Pastöroimattomasta maidosta valmistetut juustot tunnistaa ainesosaluettelon sanoista ”termisoitu maito” tai ”lait cru”. Suomessa ovat aika harvinaista herkkua – suosittelen valitsemaan aina kun on mahdollista.

-Tuoreita sieniä käytetään 1-2l. Ne paistetaan (ilman liotusta) kuten liotetut kuivatut sienet.

-Voit varioida tuoreyrttejä makusi mukaan. Korianteri on oma suosikkini, mutta jos se on uusi tuttavuus, aloita sen makuun totuttelu pienellä määrällä. Persilja ja ruohosipuli ovat neutraaleja vaihtoehtoja. Oregano ja basilika sopivat myös hyvin.

-Annoksesta riittää neljälle-kuudelle ruokailijalle. Annoksen voi jakaa lapsille ja aikuisille eri kokoisiin paistoastioihin.

Eilistä paistoa -blogi

Äänestä reseptiä!

Kommentit (1)

Sponsori-brändeillä on hierottu tyytyväisenä käsiä matkalla pankkiin.




0



0

Sponsori-brändeillä on hierottu tyytyväisenä käsiä matkalla pankkiin.




0



0

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *