Suppilovahvero-lihapata
Perinteiset karjalanpaistilihat, karitsa, nauta ja possu, saavat mausteekseen kourallisen salviaa ja litran verran paistettuja suppilovahveroita.
Ainekset
Suppilovahvero-lihapata
- 600 g karitsan-, possun- ja naudanlihakuutioita
- 1 l suppilovahveroita
- 2 sipulia
- 3 valkosipulinkynttä
- 3 rkl voita
- 3 laakerinlehteä
- 2 tl kokonaisia mustapippureita
- muutama oksa salviaa
- n 1/2 l lihalientä
- 2 dl hillosipuleita
- (suolaa)
Valmistusohje
Suppilovahvero-lihapata tehdään näin:
1. Ota lihat pari tuntia ennen ruoanvalmistusta huoneenlämpöön.
2. Puhdista sienet ja haihduta niistä neste kuumalla paistinpannulla. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää pannulle voi ja sipulit. Kuullota sipulit pehmeiksi. Kaada sienet ja sipulit uunipataan.
3. Lisää pannulle tarvittaessa voita ja paista lihat parissa erässä kullanruskeiksi. Kaada lihat pataan. Lisää pataan myös laakerinlehdet, pippurit ja salvia. Kaada lihaliemi paistinpannulle, kiehauta ja kaada se pataan. Lisää hillosipulit.
4. Nosta suppilovahveropata 200-asteiseen uuniin noin 20 minuutiksi. Laske sitten lämpöä 150-asteeseen ja hauduta pataa 1–2 tuntia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoile suppilovahvero-lihapata uunipalsternakkojen kera.
Oliko suppilovahverosaalis runsas? Ei hätää hukkaa loput kermaiseen keittoon tai pikkelöi ne myöhempää käyttöä varten.
Katso myös Kotiliesi.fi: Suppilovahvero, rustonupikka vai kultaheltta? Testaa, kuinka hyvin tunnistat sienet
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous