suppilovahvero-lihapata
Reseptit

Suppilovahvero-lihapata

Perinteiset kar­jalanpaistilihat, karitsa, nauta ja possu, saavat mausteekseen kourallisen salviaa ja litran verran paistettuja suppilovahve­roita.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Suppilovahvero-lihapata

  • 600 g karitsan-, possun- ja naudanlihakuutioita
  • 1 l suppilovahveroita
  • 2 sipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl voita
  • 3 laakerinlehteä
  • 2 tl kokonaisia mustapippureita
  • muutama oksa salviaa
  • n 1/2 l lihalientä
  • 2 dl hillosipuleita
  • (suolaa)

Valmistusohje

Suppilovahvero-lihapata tehdään näin:

1. Ota lihat pari tuntia ennen ruoanvalmistusta huoneenlämpöön.

2. Puhdista sienet ja haihduta niistä neste kuumalla paistinpannulla. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää pannulle voi ja sipulit. Kuullota sipulit pehmeiksi. Kaada sienet ja sipulit uunipataan.

3. Lisää pannulle tarvittaessa voita ja paista lihat parissa erässä kullanruskeiksi. Kaada lihat pataan. Lisää pataan myös laakerinlehdet, pippurit ja salvia. Kaada lihaliemi paistinpannulle, kiehauta ja kaada se pataan. Lisää hillosipulit.

4. Nosta suppilovahveropata 200-asteiseen uuniin noin 20 minuutiksi. Laske sitten lämpöä 150-asteeseen ja hauduta pataa 1–2 tuntia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoile suppilovahvero-lihapata uunipalsternakkojen kera.

Oliko suppilovahverosaalis  runsas? Ei hätää hukkaa loput kermaiseen keittoon tai pikkelöi ne myöhempää käyttöä varten.

Katso myös Kotiliesi.fi: Suppilovahvero, rustonupikka vai kultaheltta? Testaa, kuinka hyvin tunnistat sienet

X