
Kermainen suppilovahverokeitto
Kermaisen pehmeä suppilovahverokeitto saa oman lorauksensa valkoviinistä. Tarjoile tämä maukas sienikeitto maalaisleivän kera.
Ainekset
Kermainen suppilovahverokeitto
- 6 dl suppilovahveroita
- 1 kpl salottisipuli
- 1 kpl valkosipulinkynsi
- 2 rkl voita
- 3 dl kanalientä
- 1 1/2 dl valkoviiniä
- 2 kpl oksaa tuoretta timjamia
- 2 rkl hienonnettua persiljaa
- suolaa
- rouhittua mustapippuria
- 3 dl kermaa
Valmistusohje
Suppilovahverokeitto tehdään näin helposti:
Suppilovahverokeitto saa pehmeän makunsa kermasta ja pienen hapokkuuden valkoiviinistä.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Puhdista sienet ja kuullota ne voissa pannulla. Lisää suppilovahveroiden joukkoon sipulit, kanaliemi, viini, yrtit, suola ja pippuri ja kiehauta.
- Lämmitä kerma kädenlämpöiseksi. Lisää sienikeiton joukkoon lämmitetty kerma ja anna hautua vielä hetken. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Tarjoile keitto tuoreen maalaisleivän kera.
Tämän ohjeen antoi Annalle Piia Luoto, viinibaari Foxy Wine Housen toinen omistaja.
Piian viinivinkki suppiskeitolle: ”Suppiskeiton kanssa toimii hyvin tammitettu Chardonnay-viini, joka on aromeiltaan pähkinäinen, voinen ja tamminen eli hyvin samanlainen kuin tämä kermainen sienikeitto”.
Suppilovahvero sopii monenlaisiin keittoihin:
Katso myös Kotiliesi.fi: Suppilovahvero-porokeitto
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous