Suppilovahverokeitto
Reseptit

Kermainen suppilovahverokeitto

Kermaisen pehmeä suppilovahverokeitto saa oman lorauksensa valkoviinistä. Tarjoile tämä maukas sienikeitto maalaisleivän kera.
Teksti: Katri Schröder Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 6 dl suppilovahveroita
  • 1 salottisipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl voita
  • 3 dl kanalientä
  • 1 1/2 dl valkoviiniä
  • 2 oksaa tuoretta timjamia
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa
  • suolaa ja rouhittua mustapippuria
  • 3 dl kermaa

Valmistusohje

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Puhdista sienet ja kuullota voissa pannulla. Lisää joukkoon sipulit, kanaliemi, viini, yrtit, suola ja pippuri ja kiehauta. Lisää joukkoon lämmitetty kerma ja anna hautua hetken. Tarkasta maku. Tarjoile maalaisleivän kera.

Ohje: Piia Luoto

Suppilovahvero sopii monenlaisiin keittoihin:

823991-suppiskeitto.jpg

Juustoinen suppilovahverokeitto

869760-Juuressosekeitto-paistettujen-sienten-kera.jpg

Juuressosekeitto paistettujen sienten kera

Maa-artisokkakeitto

Maa-artisokkakeitto

Kotiliesi.fi: Suppilovahvero-porokeitto

X