Suppilovahveropikkelssi Teija Sopasen tapaan
Reseptit

Suppilovahveropikkelssi

Haluaisitko antaa lähimmäisille lahjaksi jotain omatekoista? Kokeile suppilovahveropikkelsiä, sillä purkitettuna se säilyy jopa lämpimässä!
Teksti: Teija Sopanen Kuvat: Ari Heinonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Suppilovahveropikkelsi

  • 1 dl väkiviinaetikkaa
  • 1 dl omena- tai muuta viinietikkaa
  • 2 dl vettä
  • 500 g sokeria
  • 8 neilikkaa
  • 1 kpl kanelitanko
  • muskottikukka (jos kaapista löytyy)
  • suppilovahveroita

Valmistusohje

Suppilovahveropikkelssi tehdään näin helposti:

Suppilovahveropikkelssi säilyy jopa lämpimässä. Tämä ohje on peräisin Teija Sopasen keittiöstä.Jos suppilovahverosato on runsas, pikkelsiä kannattaa tehdä useampi purkki ja antaa vaikkapa joululahjaksi ystävälle.

  1. Kiehauta liemiainekset kattilassa. Kun sokeri on sulanut lisää suppilovahverot. Ikuisuuskysymys kuuluu: Kuinka paljon suppilovahveroita? Vastaus on epämääräinen: Aika runsaasti. Liemen ei suinkaan pidä peittää niitä, sillä ne kiehuvat kasaan.
  2. Keitä suppiksia hiljaisella lämmöllä 20–30 minuuttia ja jopa kauemmin, jos sienet ovat kovin kosteita. Purkita. sienet säilyvät  liemessään jopa lämpimässä.
  3. Tarjoa suppilovahveropikkelsi esimerkiksi broileriruokien kanssa.

Ohje: Teijan keittiöstä, Teija Sopanen.

Kaipaatko lisää suppilovahveroreseptejä? Kokeile pikkelöityjä suppilovahveroita, kermaista suppilovahverokeittoa tai suppilovahverofocacciaa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Suppilovahveroresepti x 6

 

X