18.4.2012

Suussasulavat tryffelit

Teksti: Taina Vuohelainen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

200 g tummaa suklaata
2 rkl voita
2.5 rkl vahvaa kahvia, esimerkiksi espressoa, mutta tavallinenkin kahvi käy
1.5 dl siivilöityä tomusokeria
1 rkl ranskankermaa
kaakaojauhetta koristeluun

Valmistusohje

Sulata voi ja suklaa syvällä lautasella vesihauteessa vaikka paistinpannussa. Ole tarkkana, että vettä ei mene seokseen, sillä vesi ryynittäisi sulavan suklaan.

Sekoita sulanut suklaa ja voi ja lisää taikinaan ranskankerma, kahvi ja tomusokeri. Sekoita tasaiseksi ja nosta jääkaappiin jäähtymään muutamaksi tunniksi. Taikina on valmista, kun saat pyöritettyä siitä palloja. Helpointa on jättää taikina vaikka yön yli tekeytymään.

Pyörittele suklaataikinasta nopeasti pieniä palloja (taikina on rasvaista ja sulaa helposti käsiin) ja siivilöi pallojen päälle kaakaojauhetta. Jos tryffeleistä tulee hiukan erikokoisia, se ei haittaa. Ne maistuvat silti herkullisilta.

Pakkaa purkkiin tai rasiaan ja anna lahjaksi. Tryffelit säilyvät maistuvina viileässä reilun viikon.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi