Suutarin suolasiika
Suutarin suolasiika maustuu yön yli kylmässä. Valmis kala sopii hyvin alkupalaksi.
Ainekset
- 500 g siikafileetä (¼ ison siian fileestä)
- 1 sipuli
- 1 rkl kokonaisia pippureita, esim. valmis viiden pippurin seos
- 2 laakerinlehteä
liemi:
- 0,5 dl väkiviinaetikkaa
- 1 dl vettä
- 0,5 dl sokeria
Valmistusohje
Yön yli kylmässä maustunut siika sopii hyvin alkupalaksi.
1. Pikasuolaa siikafilee karkealla merisuolalla. Pidä suolassa 2 tuntia. Karista suola pois ja kuivaa kalan pinta. Leikkaa kala 4 cm:n levyisiksi viipaleiksi.
2. Lado kalapalat tölkkiin viipaloidun sipulin ja pippuriseoksen sekä laakerinlehden kanssa.
3. Mittaa pieneen kattilaan väkiviinaetikka ja vesi sekä sokeri. Sekoita kunnes sokeri liukenee veteen. Kuumenna. Anna liemen jäähtyä ja kaada huoneenlämpöisenä kalan päälle tölkkiin. Sulje kansi ja anna maustua kylmässä yön yli.
Katso myös:
Siikaa suolakuoressa, Ruoka.fi
Graavisiikaleivät, Ruoka.fi
Tuoresuolattu siika, Kotiliesi.fi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous