Reseptit

Suutarin suolasiika

24.9.2015 Teksti: Maarit Cederberg Kuvat: Kari Hautala/Otavamedia

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

500 g siikafileetä (¼ ison siian fileestä)
1 sipuli
1 rkl kokonaisia pippureita, esim. valmis viiden pippurin seos
2 laakerinlehteä

liemi:

0,5 dl väkiviinaetikkaa
1 dl vettä
0,5 dl sokeria

Valmistusohje

Yön yli kylmässä maustunut siika sopii hyvin alkupalaksi.

1. Pikasuolaa siikafilee karkealla merisuolalla. Pidä suolassa 2 tuntia. Karista suola pois ja kuivaa kalan pinta. Leikkaa kala 4 cm:n levyisiksi viipaleiksi.

2. Lado kalapalat tölkkiin viipaloidun sipulin ja pippuriseoksen sekä laakerinlehden kanssa. 

3. Mittaa pieneen kattilaan väkiviinaetikka ja vesi sekä sokeri. Sekoita kunnes sokeri liukenee veteen. Kuumenna. Anna liemen jäähtyä ja kaada huoneenlämpöisenä kalan päälle tölkkiin. Sulje kansi ja anna maustua kylmässä yön yli.

Katso myös:

Siikaa suolakuoressa, Ruoka.fi

Graavisiikaleivät, Ruoka.fi

Tuoresuolattu siika, Kotiliesi.fi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *