Reseptit

Suutarin suolasiika

Suutarin suolasiika maustuu yön yli kylmässä. Valmis kala sopii hyvin alkupalaksi.

Teksti:
Maarit Cederberg
Kuvat:
Kari Hautala/Otavamedia

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g siikafileetä (¼ ison siian fileestä)
  • 1 sipuli
  • 1 rkl kokonaisia pippureita, esim. valmis viiden pippurin seos
  • 2 laakerinlehteä

liemi:

  • 0,5 dl väkiviinaetikkaa
  • 1 dl vettä
  • 0,5 dl sokeria

Valmistusohje

Yön yli kylmässä maustunut siika sopii hyvin alkupalaksi.

1. Pikasuolaa siikafilee karkealla merisuolalla. Pidä suolassa 2 tuntia. Karista suola pois ja kuivaa kalan pinta. Leikkaa kala 4 cm:n levyisiksi viipaleiksi.

2. Lado kalapalat tölkkiin viipaloidun sipulin ja pippuriseoksen sekä laakerinlehden kanssa.

3. Mittaa pieneen kattilaan väkiviinaetikka ja vesi sekä sokeri. Sekoita kunnes sokeri liukenee veteen. Kuumenna. Anna liemen jäähtyä ja kaada huoneenlämpöisenä kalan päälle tölkkiin. Sulje kansi ja anna maustua kylmässä yön yli.

Katso myös:

Siikaa suolakuoressa, Ruoka.fi

Graavisiikaleivät, Ruoka.fi

Tuoresuolattu siika, Kotiliesi.fi

X